От х:

Днес в x:

Спад на заявките за лични документи в Хасково

Спад в заявленията за вадене на лични документи отчитат от Хасковската полиция.

Преди затягането на мерките заради Ковид-19 у нас- от 9 до 13 март са приети заявления за издаване на 942 лични карти, 797 паспорта и 594 свидетелства за управление на моторни превозни средства
А от  16  до 20 март новоиздадените лични карти са три пъти по-малко, едва  310. Само  170 паспорта са издадени на заявителите, а 199 са новите свидетелства за шофьорите.
За периода от 23  до 26 март ставката още повече намалява- 165 лични карти, 64 паспорта и 85 свидетелства за управление на МПС.

Част от причините са заради забраната за струпване на хора в затворени помещения покрай мерките за короновируса, както и преустановяването на работата на изнесените приемни за личните документи, които през последния месец пожънаха успехи в големите фирми. Освен това през Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, бяха удължени и сроковете за валидност на изтичащите документи.

Личните карти и свидетелствата за управление на моторно превозно средство, които изтичат в периода от 13 март  до 31 октомври, се удължава със 6 месеца. В тази удълженост от половин година на действие обаче документите ще са валидни само на територията на страната. По искане на лицето нова лична карта и шофьорска книжка може да му се издаде и преди изтичането на удължения 6-месечен срок, уточняват от полицията.

Паспортна служба  продължава работата си с утвърденото работно време и на гише, но при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки за безопасност.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Ст
  Ставрев
  11 -10
  12:06, 29 мар 2020
  Лакейте на боко усетиха че 13 април наближава и „убавинята“ им ще трябва да приключи и затова започнаха да плашат и прогресивно да увеличават всеки ден бройката на „починалите и заразените“
  • Ам
   АмериканскиХохКосмат
   9 -12
   12:14, 29 мар 2020
   Молете се да не ни стигнете - на всеки 5 минути умира един бял робовладелец от Щата Ню Йорк.Вчера беше на всеки 17 минути.
   ....
   Но не виждам как няма да ни стигнете - Турция гори яко , А Ганьо не може да е намбър 2 в тоя свят и ЕС .
   ...
   ПС. Заптието що пипа вратата без ръкавици ... всички я пипат и след това си ближат пръстите :))
  • До
   До неразбралия хамериканец
   9 -9
   13:32, 29 мар 2020
   Ако много те интересува полицая, отиди на бул. "България" 83 и той лично ще ти обясни защо.
  • Ам
   АмериканскиХойКосмат
   3 -5
   15:18, 29 мар 2020
   Когато заптиетата заразите майките и бащите си ,
   си спомнете че има и Господ
  • Pr
   Proizvoditel
   2 -1
   19:35, 29 мар 2020
   Аз търся да закупя или да наема 2 лафки по-така централни за мене и за жената. Отпред дали може да се продава плод и зеленчук?
 • 2
  Аз
  Аз
  7 -5
  13:55, 29 мар 2020
  Ми да дойде полицая в Република 69 ,пък аз, ще му обясня
  • Пл
   Плицай
   2 -3
   14:16, 29 мар 2020
   Ена и на теб и на жена ти ще обясня
  • Аз
   Аз
   6 -3
   15:01, 29 мар 2020
   Не стига ,че си тъп ,ами и неграмотен.
   Колко престъпления разкри бе ,заптие умряло.
 • 3
  Пл
  Плицай
  2 -3
  15:23, 29 мар 2020
  и теб и женати и на к.. А ми
 • 4
  Пл
  Плицай
  2 -2
  15:25, 29 мар 2020
  На женати сам и обяснил и е много доволна
 • 5
  Da
  das
  4 -2
  18:03, 29 мар 2020
  Затваряйте всичко само хранителни магазини и аптеки няма да стане иначе не го ли разбрахте бе

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини