От х:

Днес в x:

17 °C

175 души под карантина в димитровградско

Към момента 175 човека са под карантина в община Димитровград, съобщават от местната администрация. Това са хора под 14-дневно наблюдение и се следят за поява на симптоми на заболяването. От Общината призовават  всички за спазване на карантината.  

Община Димитровград е направила поръчка на 20 броя антибактериални защитни облекла за многократна употреба за медиците в МБАЛ "Св.Екатерина". Облеклата са изработени от плат, третиран със сребърни йони и импрегниран срещу влага. Очаква се те да бъдат доставени още в понеделник.

От вчерашния ден има постъпили още 50 заявки от домоуправители за дезинфектант. Така броя на покритите входове в многофамилни жилищни сгради стават 250. Навсякъде, където се доставя дезинфектант, на входа екип от общината залепя съобщение, с което уведомява живеещите, за извършената доставка и предстоящо третиране на общите части.

За населените места по селата и гр.Меричлери са раздадени дезинфектанти на кметовете и кметските наместници. Чрез тях и възрастните хора там получиха дарените защитни маски. Също чрез тях възрастните хора от населените места поръчват доставка на храна и лекарства до дома.

Продължава да се извършва дезинфекция на улици, тротоари, детски площадки, пасарелката и други публични места. Дезинфекцията се прави по няколко пъти на ден.

Общината продължава да се грижи за осигуряване на защитни средства за службите, които са в ежедневна битка със заразата.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Го
  Горски Извор
  7 0
  17:14, 28 мар 2020
  Парка до църквата в Г.Извор Димитровградско е пълен с младежи играещи карти. Пред магазина от сутрин до вечер се пие кафе на двете маси на кока кола има по шест седем човека заедно си бъбрят един до друг.Явно в селата не се отнасят сериозно, защото няма полиция. Хубаво е да се вземат от кметовете мерки и в малките населени места.
  • Ди
   Дидо
   0 0
   12:04, 29 мар 2020
   Тя държавата не се отнася сериозно!Тези дето се събират имаха ли симптоми,измери ли им температурата,записа ли им личните данни,даде ли ги на гестапо?
 • 2
  Да
  Дамян
  6 0
  19:51, 28 мар 2020
  Общината да даде информация от кои квартали са поставените под карантина,защото прави впечатление,че броят им непрекъснато нараства и то яко.
 • 3
  До
  До МВР
  5 -1
  20:19, 28 мар 2020
  Полицията да вземе мерки и да изпратят и по селста да санкционират тези които не спазват забраните да се посещават паркове и се събират на групи.
 • 4
  Хх
  Ххх
  4 0
  22:00, 28 мар 2020
  Тец-а пак гори боклук май. Въздуха в Димитровград е ужасен!
 • 5
  Дд
  дд
  4 -1
  12:17, 29 мар 2020
  Вчера слушам една австрийска професорка вирусоложка да обяснява т.нар. висока смъртност в У Хан и Ломбардия с изключително лошият въздух.И двете места са с близко ниво на финни прахови частици.В Китай,заради мръсният въздух, съществува т.нар. пекинско кихане.Това са малки,чести кихания,заради мръсният въздух,които достигат до 100 на минута.Т.е. процента на белодробните увреждания в тези райони е доста висок.
  Това може да обясни и ниската смъртност с съседните Германия и Швейцария.Т.е. има голпма логика да си седите у вас,а ако сте до транспортен възел или ТЕЦ с италиански боклук - чудесно.

  Целта,отново казвам, е друга.Скриване не кражби от бюджета.Разправа с медии и опозиция.Прибиране на едни пари от ЕС,който обаче се скри.Къде е Юнкер напоследък?
  Някаква немска община поискала помощ от Китайската КОМ партия.Писали им писмо,че нямат маски,дезинфектанти,доктори,апаратура.Защо не пишат на Ишиаса,на Бойко?
  Какво стана с ЕС ценностите?

Хороскоп за 30.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
30 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
30 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
30 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
30 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
30 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
30 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
30 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
30 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
30 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
30 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
30 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
30 май 2020
Последни новини