От х:

Днес в x:

Коронавирусът може да отнеме живота на 1,8 милиона души по света, прогнозират британски учени

Епидемията от коронавирус може да отнеме живота на 1,8 милиона души по света. Това прогнозират учени от Имперския колеж в Лондон, предаде Франс прес.

Тези хипотези се основават на математически симулации, при които са взети предвид заразността и предполагаемата смъртност от Ковид-19.

В предишен доклад на Имперския колеж от средата на март се посочваше, че епидемията може да отнеме живота на до 510 000 души в Обединеното кралство и да засегне 81 процента от населението при чисто хипотетичната ситуация, в която не бъдат взети никакви мерки.
Тази публикация стана обект на много критики в научната общност, но накара правителството да промени стратегията си за борба с епидемията, отбеляза АФП.

В хипотетичния случай, в който не бъдат взети никакви мерки срещу епидемията по света, авторите на публикуваното днес проучване казват, че броят на жертвите може да достигне 40,6 милиона и да се заразят 7 милиарда, тоест почти всеки човек на планетата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ти
    Тия
    0 0
    14:03, 27 мар 2020
    рижави островни геюве довчера искаха да правят стаден имунитет. Явно усетиха големия надървен да ги гони. Добре че в България нашите се усетиха по- навреме
Последни новини