От х:

Днес в x:

Удължено плащане на корпоративния данък до 30 юни

​Удължено е декларирането и плащането  корпоративния данък  до 30 юни, напомнят от на НАП.

До момента в Данъчния офис офиса на НАП в Хасково са подадени 6 600 декларации за облагане с корпоративен данък. Всички са депозирани по електронен път.  

През тази година задължените по Закона за корпоративното подоходно облагане ЗКПО лица правят авансови вноски на база на прогнозната данъчна печалба за тази година. Ако дружеството вече е подало годишната си данъчна декларация за 2019 г., може да направи корекция в размера на авансовите вноски до 15 април. Промяната сава с декларацията по чл. 88 от Закона. Ако годишната декларация не е подадена до 15 април, тя трябва да се представи до тази дата, като се попълни само частта от нея, в която се декларират авансовите вноски за 2020 г. Корекции на размера на така декларираните авансови вноски се правят с декларацията по чл. 88 от закона. 

Лицата, извършващи дейност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, също декларират приходите и разходите си за 2019 г. до 30 юни.

Когато обаче тези лица са придобили и други доходи като физически лица, като например доход от наем или хонорар,  срокът за подаване на годишната данъчна декларация е до 30 април, обръщат внимание от офиса на Агенцията в Хасково.

Декларирането на доходите, които се облагат с данък върху общата годишна данъчна основа и окончателен данък за доходи от чужбина от физическите лица, трябва да стане до края на април. Същият е и срокът за внасяне на тези данъци, напомнят от НАП. 

Националната агенция за приходите съветва клиентите си да отложат посещенията си в офисите на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги,  достъпни на официалния сайт на ведомството.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Мария
    5 -2
    16:05, 27 мар 2020
    Ще се сгромолясаме ние работещите бедни, пардон, ще ни сгромолясат те, Боко и компания. И няма да пожалят сили и средства на хунтата за да ни размажат в случай че се противопоставим. И изобщо не знам как ще си помогнем.
  • 2
    Бъ
    Българка
    3 -1
    16:08, 27 мар 2020
    Е па що не си поискаме от САЩ милиардите за непроизведените самолети. Ще ги платим, когато ни ги доставят.
Последни новини