От х:

Днес в x:

Румънският министър на здравеопазването подаде оставка след критики за тестването за коронавирус

Румънският министър на здравеопазването Виктор Костаке подаде оставка на фона на епидемията от Ковид-19, която отне живота на 17 румънци до момента, предаде агенция Аджерпрес.

За подадената оставка съобщи днес премиерът Лудовик Орбан в изявление от двореца Виктория (Министерски съвет). Орбан уточни, че решението е взето по "лични и професионални причини", съобщава информационният сайт Зиаре.

Премиерът Орбан ще предложи за министър на здравеопазването досегашния държавен секретар във ведомството Нелу Татару.
Премиерът изрази съжаление за оставката, но допълни, че проявява разбиране и благодари на Костаке за доброто сътрудничество през петте месеца, които е бил на този пост.

Вчера Виктор Костаке съобщи, че е подготвил протокол за иновативна програма, чрез която да бъдат тествани за коронавирус всички жители на Букурещ чрез мобилни екипи по метода от врата на врата. Неговата инициатива предизвика и многобройни критики, посочва информационният сайт Зиаре. Според мнозина приоритет при тестване би следвало да имат медицинските кадри и жителите на град Сучава, където до момента са регистрирани най-много жертви на коронавируса.

По последни данни броят на жертвите на Ковид-19 в Румъния са 17, а броят на заразените - 906. Страната въведе извънредно положение на 16 март.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини