От х:

Днес в x:

15 доброволци за ден заявиха участие в помощ на Община Хасково

Вече има доброволци, които искат да се включат в социални дейности, свързани с подпомагането на населението на Хасково и общината заради мерките, наложени за ограничение разпространението на коронавируса.

15 души са се записали още в първия ден на обявения от община Хасково телефон 088 48 40 222 за събиране на доброволческо формирование.

Търсят се пълнолетни,  хора до 60- годишна възраст.

Има много обаждания за условията.

„Отворихме телефона за доброволци, защото имах много обаждания на месинджъра и през социалните мрежи от мои приятели и от граждани, които искат да помагат. Записването е първа стъпка на организацията.”, обясни кметът на Хасково Станислав Дечев. След записването на всички желаещи, при необходимост, те ще бъдат прозвънени дали са съгласни с нашите условия за дейността, в която искаме да ги включим. Такива дейности могат да са разнос на храна, включване в граждански патрули за спазване на разпорежданията и всичко, което би изникнало като необходимост. Това е ситуация, за която никой не е подготвен докрай, така че не знаем точно от каква помощ ще имаме нужда.” 

Кметът уточни, че след сондажа сред записаните като доброволци и получаване на тяхното съгласие за участие според условията, ще бъде сформирано и доброволческото формирование. Тези хора ще имат специални баджове, сигнални жилетки, за да е ясно, че те са част от социалната организация, за да няма спекулации и опити за измами, обясни още идеята градоначалникът.  

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ив
    Ива
    16 -7
    12:36, 26 мар 2020
    Браво , хора. Има надежда за този град като чета такива новини.
  • 2
    Ба
    баба пена
    8 0
    13:36, 26 мар 2020
    защо в хасково затвориха поликлниките от къде ще вземем рецепти
    • Дя
      дядо пеню
      0 -3
      16:23, 26 мар 2020
      Ами няма да вземеш
Последни новини