От х:

Днес в x:

Данните за вход в WhatsApp се оказаха достъпни

Кодовете за достъп в WhatsApp са открити от потребител в некриптиран текстови файл. Това съобщи в Twitter блогът WABetaInfo, който следи актуализациите на месинджъра.

Данните, необходими за влизане в акаунта, се съхраняват в некодиран текст на смартфона. Това е съществен недостатък на двуфакторното удостоверяване на WhatsApp, предназначено да осигури на потребителите допълнителна сигурност.

WhatsApp се използва от 1,5 милиарда души.

Според  WABetaInfo проблемът е от значение за собствениците на устройства на iOS и Android. Кодовете за сигурност се съхраняват в текстов файл, до който други приложения не могат да получат достъп. Но в някои случаи в системата може да има уязвимости, които позволяват на хакерите да атакуват устройството и да получат файла. В тази връзка WABetaInfo са препоръчали на компанията Facebook, която е собственик на месинджъра, да криптира кодовете за сигурност, за да се избегне опасността от хакване на много потребители в бъдеще.

По-рано бивш хакер, в миналото един от лидерите на Anonymous, Джейк Дейвис (Jake Davis) заяви, че WhatsApp събира огромно количество данни за всеки потребител и тази информация се предава на специалните служби.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини