От х:

Днес в x:

Започна раздаването на дезинфектанти на домоуправителите в Хасково

    От тази сутрин община Хасково започна да раздава дезинфектанти за многофамилните жилищни сгради, съобщиха от община Хасково.

    Препаратът, който получават домоуправителите или представителите на етажната собственост е натриев хипохлорид. Той е силно концентриран, затова е придружен със строги инструкции за безопасна употреба. Използва се като разтвор в съотношение 10 мл от препарата в 10 л вода. Количествата, които се предоставят на домоуправителите, при правилна употреба, ще стигнат за дълъг период от време при редовна дезинфекция.

    От вчера до 11,00 часа днес заявления за дезинфектанти са подали 310 домоуправители или представители на етажна собственост. От тях първите 110 получиха препаратите преди обяд.

    Работата продължава. Община Хасково приканва гражданите да бъдат отговорни и да организират редовното почистване и дезинфекция на общите части на жилищните блокове.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Уф
      Уфф
      9 -2
      12:33, 26 мар 2020
      Ще има натровени, при контакт с киселини се отделя хлороводород - токсичен газ, по - подходящо би било да се раздадат по-разредени дезинфектанти, не случайно в търговската мрежа белината е така разредена.
    • 2
      Ви
      Виждащ
      7 -7
      14:52, 26 мар 2020
      Честита диктатура! Честита хунта! 7 000 000 стоят заключени, защото за 2 седмици 2-ма са умрели!
    • 3
      Ма
      Мария
      7 -5
      14:54, 26 мар 2020
      Изумена съм как е възможно толкова много хора, които иначе се праскат за мислещи, да се подават на такава тъпа манипулация, на такова умишлено диктаторско зомбиране и на истерична хипохондрия!
      Даже и коронавируса не успя да им посочи, че когато живееш като страхлива мишка, те постига точно страха от който бягаш неистово!
      А вземете се в ръце, бе!
      Превърнаха ви в бурмички на една умишлено управлявана гилотина и вие ръкопляскате, благодарите и сте нахлузили маски!
      Маски, от които няма никакъв смисъл, но пък подържат илюзията ви, че цял живот можеш да си на далавера, ако не показваш истинското си лице, а избраната маска на жалкото си его.
    • 4
      Ве
      Величко
      8 -2
      14:57, 26 мар 2020
      През целия си живот, до сега, ходехме без предпазни средства / маски / и нищо ни нямаше !
      Ядяхме и пиехме по ресторанти, дискотеки, на плажа и т.н. Целувахме се, прегръщахме се…ей тия три неща !
      И нищо не ни заразяваше. А въздухът около нас винаги е гъмжал с всякакви микро-макро организми, бацили, вируси…и нищо…е, от време навреме някоя настинка и толкоз.
      Сега защо ни подлудяват ? Че и след короната пак да се озъртаме и съмняваме, дали, аджеба, няма някой друг вирус да ни дебне от засада и да ни потроши.
      Казвам ви, приятели, Господ ни е създал с необходимите способности да преживяваме различните вируси. Ако не, вземаме малко лекарства. Нали знаете, че грип не лекува без лекарства една седмица или седем дни с лекарства. Отказвам да бъда субект на „активно мероприятие“ !
    • 5
      Hh
      hhh
      3 -2
      15:30, 26 мар 2020
      Е те сега да се изтровят и с хлор.
    • 6
      До
      домоуправител
      5 -1
      15:54, 26 мар 2020
      Какъв е реда за раздаване на дезинфектантите? Всеки се юрва и чака цял ден на опашка или по график, или по списък? Дайте информация, моля.
    Последни новини