От х:

Днес в x:

Италианци пеят заедно от прозорци и тераси всяка вечер (видео)

Италианският химн се пее от балкони и прозорци в цялата страна ... Хиляди хора се включват, а онлайн необикновеното предизвикателство обикаля света. Коронавирусът сее смърт. Доскоро оживени и многолюдни, италианските живописни площади и улици са пусти. Нищо не помръдва - нито хора, нито коли, нито кораби, влакове, и бизнесите са замрели. Но дори така този народ обедини гласовете си, за да покаже кураж и издръжливост в трудни времена.

"От Милано до Рим това предизвикателство, наречено "флашмоб соноро", гарантира, че италианското население ще остане в карантина у дома", раказва Рай Нюз.

С хаштаг #unitimalontani социалният апел към италианците е да отворят прозорците, да излезат в градината или на балкона и да пеят заедно „Rallegriamo il paese" на 12 март.

В петък 13 предложението беше да се изпее химнът на Мамели, в събота „Azzurro“ на Адриано Челентано, в неделя „Il cielo è semper più blu“ от Рино Гаетано.

Предизвикателството се провежда всеки ден между 6 и 7 ч. За акомпанимент на гласовете, освен инструменти като китари и бонго, се използват най-различни обекти, от капаци и прибори до пляскане с ръце. С масовото присъствие на италианския флаг.

Инициативата е оценена и от заместник-министъра на здравеопазването Пиерпаоло Силери, който благодари на "всички отговорни граждани" и на всички, които "водят тази война, която ние ще спечелим". И добавя: "Нашите прозорци и балкони са най-добрият начин".

Неочакван талант изпълнява "Алилуя" от балкон в Паскара. "Направих го на живо", казва накрая момчето, след овации от съседните сгради в тъмното. "Защото знаех, че съм абсолютно добър, знаех, че ще го направя...Защото ми пука за това, всеки от нас да е добре, да спазва правилата и да мислим да бъдещето".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини