От х:

Днес в x:

Мобилизираните медици в коронавирусната болница в Ухан изрисуваха защитните си костюми

    Медици от над 20 медицински организации от провинция Дзилин, дошли да работят в болница Тонджи в Ухан, нарисуваха пейзажи и забележителности от родния си град върху защитните костюми, за да изразят най-добрите си пожелания на пациентите. 

    След повече от два месеца битка с Covid-19, хилядите лекари, медицински сестри и санитари, командировани в огнището на коронавируса, могат да си отдъхнат. В града, който първи бе поставен под карантина през последните дни има само единични нови случаи и голяма част от пациентите са вече изписани. За тези, които все още се възстановяват в болницата, са забавните рисунки на защитните костюми на медиците. Рисунките може да са малко тъжен спомен за времето преди коронавируса, но повече надежда, че тези времена скоро ще се върнат.

    След месеците изолация, днес Ухан вдигна забраната за пътуване. Животът полека започва да се завръща към нормалния си ритъм в китайския мегаполис, който даде най-много жертви.

    Агенция Синхуа допълва рисунките на медиците със снимки на реалните места и събития в провинция Дзипин, които те са изобразили.

    Един от командированите медици е нарисувал автомобил, направен от първата автомобилна работилница в Китай (FAW) на защитния си костюм. На снимката до неговата можете да видите  служители, проверяващи автомобил Hongqi в завод на FAW Group в Чанчун, столицата на североизточната китайска провинция Дзилин, 25 юни 2019 г.

    Друга рисунка на националната живописна зона на Чанчун Дзингюетан върху защитния костюм на медик от провинция Дзилин. Под нея е въздушна снимка показва маратонци, бягащи в Дзингюетан на 16 юни 2019 г. 

    Медик е нарисувал женшен на гърба на защитния си костюм. Китайският символ на здраве и дълголетие расте в неговата родна провинция Дзилин.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини