От х:

Днес в x:

Новият iPad Pro е с невиждана за таблет технология

Изображение 1 от 3

    Към момента едва ли някой може да предвиди колко точно ще се харчат тазгодишните модели на мобилните джаджи, чийто продажби не спират да растат от години насам.

    Несигурността обаче не е причина за големите производители да спрат поточните си линии, поне засега.

    Така вчера, 18 март, без официални бляскави събития, Apple представи най-мощният си iPad Pro до момента, който разполага с невиждана за този клас джаджи технология.

    Става въпрос за LiDAR - технологията, на която разчитат повечето автономни автомобили.

    В контекста на iPad тя дава възможност на сензорите в таблета да разпознават околната среда в невъобразим детайл в радиус от пет метра, като изчислението и трасирането на средата се случват в рамките на милисекунди, благодарение на чипа от ново поколение A12Z Bionic.

    Технологията е предназначена най-вече за обогатяване на възможностите за управление на таблета, но истинският фокус е усъвършенстването на AR възможностите на iPad.

    Покрай обновения чип от Apple са добавили и доста мощен видео процесор, както и нови системи за охлаждане, които позволяват да работим спокойно с тежки файлове и да обработваме видео с 4К резолюция.

    Liquid Retina екранът е по-красив от всякога, като можем да избираме между 11-инчова и 12.9-инчова версия. Той разполага и със специална нова технология, която автоматично превключва към честота на опресняване от 120Hz, когато това е подходящо и нужно.

    На гърба на таблета пък има камерен модул, подобен на този при iPhone 11, който помещава 12-мегапикселов сензор с широк ъгъл, и втори - с 10 мегапиксела и ултра широк ъгъл на заснемане. Да, има и 4К видео.

    Новият iPad Pro е и с подобрени говорители и микрофон, което означава, че бихме могли да го ползваме за видеа, без да включваме външен микрофон.

    Друг акцент е новата клавиатура, която държи таблета във въздуха и е с подсветката, която сме свикнали да виждаме при лаптопите на Apple. Естествено, съвместим е с тракпад и с молива на Apple.

    Цената на най-базовия 11-инчов модел е 799 долара, а най-напомпаният 12.9-инчов модел струва 1149 долара.

    Източник: lifestyle.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини