От х:

Днес в x:

Турция затвори границата си за пътници и коли от България, минават само камионите

Изображение 1 от 2

    От 00:00 часа днес Турция затвори границите си за пътуващи от България и Гърция.

    Не могат да преминават коли, автобуси, микробуси, не се допускат и пешеходци. От България за Турция могат да минават само турски граждани. Мерките, наложени от турските власти, са свързани с ограничението за разпространение на коронавирус.

    Въпреки че на нашата граница няма ограничение за преминаването на турски граждани, пътникопотокът и в тази посока е замрял. Турските власти не пускат свои граждани към нашата страна. Има пропускателен режим единствено за български граждани, които се прибират, обясни началникът на ГКПП Капитан Андреево Емил Гочев. Въпреки че почти няма влизащи на наша територия пътници от южната ни съседка, на пункта Капитан Андреево продължават дежурствата на здравните екипи, които следят за пътници със съмнителни признаци на коронавирус.

    Товарният трафик продължава да върви, макар и трудно.

    Изключително интензивен е той на границата между България и Турция тази сутрин. Има опашка от над 20 километра на входа на българския митнически пункт Капитан Андреево. Пунктът работи на пълен капацитет за обработка на камионите. През изминалото денонощие през ГКПП Капитан Андреево са преминали 1784 тежкотоварни превозни средства. От тях обработените на „вход” в  България от Турция са 976, посочи Диана Маркова от Митническото звено в Свиленград. На турската граница се извършва задължително термометриране на всеки шофьор, влязъл в страната, което допълнително забавя движението.

    Трасето на изход  и на ГКПП Лесово  също е с тежък трафик от камиони. Обработените товари там за последните 24 часа са 613, 343 са на вход.

    По данни от Министерството на външните работи за приложените мерки в Турция  по отношение на международните шофьори на камиони се предвиждат за тези, които са граждани на Германия, Испания, Франция, Дания, Швеция, Норвегия, Австрия, Белгия, Нидерландия, Китай, Иран, Ирак, Южна Корея, Япония, Италия, Тайланд, Хонконг и Сингапур да бъде отказван достъп до турска територия.

    Шофьорите, които са граждани на трети страни и които са били в една от тези държави през последните 14 дни, ще бъдат поставяни под карантина до изтичане на 14-дневния срок. След приключването на карантинния период и след  медицинска проверка, ако при нея се  потвърди липсата на симптоми на вируса, шофьорите ще бъдат допускани на турска територия.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      До
      До Кмета
      20 -1
      10:46, 19 мар 2020
      Спрете движението на съгражданите от маалата по града!
      Спешно!
      • Вс
        Всб
        10 -1
        11:46, 19 мар 2020
        Всички които познават приятели близки комшии случайни които са се завърнали от рискови места по севета незабавно да сигнализират заразата идва от вънка ане да се разхождат на въна и да ясеят това е подс
    • 2
      Оп
      оп
      10 -2
      12:13, 19 мар 2020
      Община полиция да мине и разлепи бележки на всеки вход който не спазва карантина глоба на някой хора още им се струва майтап иса безодговорно смели
    Последни новини