От х:

Днес в x:

КНСБ осъжда посегателството срещу журналиста Слави Ангелов. Преглед на печата

Коронавирус.

"Дума":

Нови 11 случая на коронавирус у нас

Още 11 положителни случая на коронавирус имаме днес, стана ясно на редовния брифинг на оперативния щаб. Така вече са 92 общо болните в България. Още два областни града са засегнати - Смолян и Велико Търново, заяви проф. Венцислав Мутафчийски.

Пациентът в Смолян се е завърнал от Великобритания и сега е изолиран в Смолянската болница, в леко състояние. Великотърновският пациент също е в леко състояние и са намира в инфекциозната болница в града.

204 000 са случаите в света. Смъртните случаи са над 8 000. В румъния са с 29 повече, Сърбия с 11. Гърция все още не са обявили нови случаи. Турция има 98 случая, тя затвори ганиците си преди малко, обяви ген. Мутафчийски. Относно болничните, които се издават на бъдещите майки, той уточни, че ще се издават дистанционно.

Перник.

"Монитор":

Облекчават водния режим в Перник

"ВиК" Перник въведе нов режим на водоподаване, съобщиха от дружеството пред БНР. Жилищата в централната градска част, кварталите "Тева", "Мошино", "Изток", гр. Батановци и селата Люлин, Мещица и Витановци ще имат вода от 12,00 ч. до 22:00 ч.

Чешмите на живеещите в селата Големо Бучино и Дивотино, както и в пернишките квартали "Ралица" и "Могиличе" и квартал "Кало" в село Рударци ще текат от 13:00 ч. до 23:00 ч. Един час по-късно ще идва водата в пернишкия квартал "Калкас", махала "Шевърляк", жилищните блокове в кв. "Бела вода" и селата Богданов дол, Черна гора, Ярджиловци и Лесковец.

Побой.

"24 часа:

КНСБ осъжда посегателството срещу журналиста Слави Ангелов

КНСБ осъжда физическото посегателство срещу разследващия журналист и главен редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов.

Подобен акт е не само грубо потъпкване на личната неприкосновеност и човешките права, но и погазване на демократичните принципи, на които се крепи обществото ни.

Нападенията над журналисти са нападения срещу свободата на словото. Срещу истината, думите и делата в името на обществения интерес не може да се воюва нито с метални тръби, нито с юмруци.

За КНСБ е недопустимо упражняването на физическо или психическо насилие и оказването на какъвто и да е натиск върху работещите във всяка сфера на труда.

Мерки.

"Сега":

Гешев призова да се мисли за военно положение

За радикални мерки, "почти военно положение", призова главният прокурор Иван Гешев. Изявлението той направи пред депутатите от парламентарната правна комисия, където беше приет на първо четене проектът на закон за извънредното положение, изработен от управляващите. В негова подкрепа гласуваха представителите на всички парламентарни политически сили, с изключение на БСП, които се въздържаха.

"Военно положение е силна дума", коментира по-късно премиерът Бойко Борисов. И предположи, че думите на Гешев са свързани с готвени от държавата мерки: "Ние подготвяме и мобилизираме силите си за по-тежка ситуация."

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини