От х:

Днес в x:

Секна опашката пред пункта за газови уредби, полицай регулира потока в КАТ

    Секна опашката от коли, извиваща се доскоро пред пункта за сертифициране на газови уредби в Хасково. От около две седмици в обекта е създадена организация за записване на клиентите. Необходимо е да се плати капаро от 10 лева, както и да се посочат телефонен номер за връзка и регистрационния номер на автомобила, при което гражданите си резервират точна дата и час за обслужване.

    "Сега записваме, за да няма опашки и хората да не стоят отвън на пътя, което беше опасно", каза Петър Петров - председател на комисията. След като клиентът дойде в точния час и дата, процедурата отнема 20 минути. Прегледът струва 50 лева. От пункта обясниха, че дневно обработват по около 30 автомобила. На този етап обаче свободните часове има едва за 27 март.

    Пристигайки за първоначален преглед на газовата система трябва да се представят големия и малкия регистрационен талон на автомобила, лична карта и протокол за монтаж на автомобилната газова уредба. Важно условие е газовата бутилка да бъде произведена след 2010 година, защото в противен случай трябва да се закупи и монтира нова от друг сервиз. Изисква се още пълначното да бъде монтирано извън купето на автомобила. Също така е необходимо газовата бутилка да има електрически (евро) мултиклапан.

    Струпването на коли пред единствения пункт в Хасковско за първоначална проверка на газовите системи се получи след започване на масирани полицейски проверки не само в региона, но и в цялата страна.

    След задължителната първоначална проверка на газовата уредба в пункта, предстои вписване в регистрационния талон, което се прави в КАТ. В сектора също се бяха получили струпвания, тъй като към множеството чакащи за регистрация на нови коли, се наредиха и тези за пререгистрация заради вписване на газовите уредби. Това условие обаче бе отсрочено до края на май 2020 г. с цел да се избегне струпване на хора пред гишетата в сектора на МВР.

    Днес пред касовия салон на КАТ имаше малцина чакащи. От понеделник потокът от граждани се контролира от полицай, който пропуска само по един човек на гише, каза шефът на звеното главен инспектор Димо Чобанов.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ви
      Вичев
      8 -11
      18:10, 18 мар 2020
      Руската централна банка днес наля на пазара нови милиарди долари от валутния си резерв за да удържи курса на долара под психологическата граница от 80 рубли за долар. Вече няколко часа изтощителна за руския валутен резерв битка и курса стои само на 7 копейки до 80 рубли за долар. Вероятно утре ще падне и тази психологическа бариера и ще започне свободно падане на руската валута към следващата граница от 90 $. След още няколко милиарда долара хвърлени на пазара, които руснаците на опашки ще изкупят с обезценените си рубли ще дойде денят когато един долар ще струва 100 рубли.
      А цената на петрола продължава да пада и вече е под 26 $ за барел и стремглаво отива към 20$ за барел.
      Разбира се в България това няма да се усети.
      С руския монопол върху производството и дистрибуцията на горивата петрола по света да стигне и 1 долар за барел, тук бензина и дизела ще си стоят все около 2.00 лв.
      Българската икономика и потребителите продължават да пълнят руските джобове и руския бюджет.
      "Братушки", а?
      "Национално отговорни" и "български" контролни институции, а?
      Да бе, да.....
      • Ап
        Априлско Въстание 2020
        9 -3
        18:54, 18 мар 2020
        А Руската Военна Лаборатория "Вектор"в Новосибирск (направила ваксина от Ебола) , каза че са почнали клинични изпирания срещу Корона Вируса
        ......
        Обаче на Русофобите щели да ви дават дози само ако целунете члена на коня на Цар Освободител
        на площад Народно Събрание
      • Хи
        Хио
        1 0
        12:05, 19 мар 2020
        Що? В Холандия колко е цената?? Палячоо
    • 2
      Аа
      аааааааа
      12 0
      19:47, 18 мар 2020
      ААААА
      ....
      Значи Можело да не се юркат хората , ами всичко да стане по нормално :))
    • 3
      Ки
      Кинка
      3 0
      12:03, 19 мар 2020
      Спрете населението на "Република" да се мотае по геада! Може! Как преди избори жандармерия окупира успешно маалата!?
    Последни новини