От х:

Днес в x:

Доставят храна и лекарства по домовете. Сигнализираха за скъпи маски и ръкавици

    Започна доставката на храни и лекарства по домовете на самотно живеещи, трудноподвижни и болни хора в община Хасково. Услугата се изпълнява от социални работници по проект "Патронажна грижа за възрастни и хора с увреждания" към община Хасково.

    Днес екипът от трима души Динка Дичева, Димитър Топузов и Делчо Колев бяха напазарували хранителни продукти за възрастна жена, живееща в блок край булевард "Раковски" в Хасково. Трудно подвижната жена беше заявила доставката на горещите телефони, обявени на сайта на общината за обслужване на хора в нужда - 0884619636 и 0884156635. Работниците от патронажа са посетили женатя, която предварително е платила покупките, които малко по-късно получи в дома си.

    На посочените контакти могат да се правят заявки за доставка на медикаменти и стоки от първа необходимост. Услугата бе обявена в началото на седмицата като превантивната работа за справяне с разпространението на коронавируса. Вчера са обслужени 5 адреса, а днес до обяд - 4. Освен хранителни продукти, социалните работници носят санитарни материали, памперси, лекарства.

    Кметът на община Хасково Станислав Дечев призовава всички граждани да бъдат коректни и на горещите телефони да звънят само хора, които нямат възможност да се обслужат сами и нямат близки и роднини, на които да разчитат в момента. "Не подавайте фалшиви сигнали", апелираха от местната администрация.

    На телефоните е подаден един сигнал за повишени цени на маски и ръкавици. Има и един сигнал от семейството на мъж, който се прибира от Франция. Подаден е от съпругата му, с коректен адрес и телефон за връзка, със заявка, че цялото семейство ще остане под карантина.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Бр
      Браво
      24 -1
      15:10, 18 мар 2020
      Браво на семейството с френския гост
    • 2
      Въ
      Възхитена съм!
      12 -1
      17:15, 18 мар 2020
      Браво за добрата и хуманна постъпка! Бог да ги възнагради всички сициални работници, които помагат на нуждаещите се в такъв труден момент!!!! Ситуацията е много рискова за възрастните хора и тези които имат хринични заболявания. Нека добротата продължава! Нека тези, които са ни отгледали знаят, че няма да бъдат оставени сами! Нека почувстват нашата загриженост и благодарност към тях! Моля Ви да не злоупотребявате с тези горещи телефони
    • 3
      При 1000 трудно-подвижни пенсионери и скорост 5 поръчки на ден ,
      1 пенсионер може да получи помощ след 200 дни - 7 месеца :))
      ...
      Много тъп Герберастки Пи-Ар
    • 4
      Ив
      Ивана
      2 -1
      23:25, 18 мар 2020
      Възхитена съм от добронамереността и загрижеността на тези хора от екипа, разнасящи храна и медикаменти на възрастните. Адмирации за тях ! Всяко добро се възнаграждава ! Един ден всички ще остареем, ако е казал Всевишния. И колко е хубаво и мило, когато почувстваш загрижеността на хора към теб, че не си изоставен, че някой някъде е помислил за твоето страдание и самота. Малко надежда и сълза в очите, е благодарността ти, че и ти си бил нужен някога и си дал нещо за обществото. Дай Боже, повече млади хора да се включат в инициативата, защото "Животът се измерва не с годините, а с дирята оставена след себе си".

    Случаен виц

    Последни новини