От х:

Днес в x:

Samsung разработва 150 MP Nanocell камера за смартфони

Смартфоните на Samsung винаги са имали репутацията на едни от най-добрите устройства за мобилна фотография. Компанията продължава да инвестира внушителни средства в разработката на още по-усъвършенствани технологии. Добър пример е Samsung Galaxy S20, който има 108МР камера. Изглежда, че това не е достатъчно, тъй като Samsung вече работят над още по-добър сензор, който ще използва технологията Nanocell. Премиерата ще е през четвъртото тримесечие на 2020 г.

Според данни на wccftech това ще е първата камера за смартфони на компанията със 108-мегапикселова резолюция. Въпросният сензор ще е с големина от 1 инч и ще намери място в премиум предложенията на Samsung. Очаква се също така партньорството на компанията с Xiaomi да продължи с пълна сила и да видим техен модел със 150-мегапикселовата Nanocell камера още преди края на годината. Оppo и Vivo ще представят смартфони със 150МР камера през първите седмици на 2021 г.

Новият сензор на Samsung заедно с Qualcomm Snapdragon 875 процесора се очертават като две от най-сериозните иновации, които ни очакват при устройствата с Android през 2021г. Корейският производител ще използва подобрена версия на Pixel-Binning технологията, за да подобри възможностите на камерата при ниска осветеност. Samsung също така ще представят и нов мобилен процесор от серията Exynos, който допълнително ще оптимизира работата на 105-мегапикселовия Nanocell обектив за смартфоните от висок клас.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини