От х:

Днес в x:

Едва 10% са отсъстващите деца от хасковските училища

Едва 10% са отсъстващите деца от училищата в община Хасково в първия ден след грипната ваканция, продължила от 6 до 11 март в цялата страна. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в областния град Христина Боева, която тази сутрин заедно с нейни колеги са ходили на проверки в училищата. По нейни наблюдения е имало малко отсъстващи, предимно в начален етап на образование - от 1 до 4 клас и в подготвителните групи. На места е имало пълни паралелки, на други места по двама-трима отсъстващи ученици.

От РУО-Хасково заявиха, че в училищата могат да преструктурират учебното съдържание за наваксване на пропуснатото през ваканцията, могат да провеждат допълнителни консултации за учениците, които се нуждаят от подкрепа, в зависимост от потребностите. За тази цел могат да се използват много от часовете - заниманията по интереси, дейностите в задължителната подготовка.

"Всеки един учител сам ще си подбере методите, формите, средствата, с които да си преструктурира учебното съдържание. Учителите имат варианти, имат свободата", заяви Христина Боева.

Тя поясни, че всички училища са си организирали добре работата - предприели са всякакви предпазни мерки, снабдени са с препарати дезинфекция на под и ръце, директорите наблюдават процеса.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини