От х:

Днес в x:

Отсрочват делата в хасковските съдилища за близо месец

Делата в хасковските съдилища се отсрочват за близо месец, съобщиха от Темида. Отлагането е в сила от 12 март 2020 г. до 10 април 2020 г. включително. Важи за Окръжен съд – Хасково, Районен съд – Хасково, Районен съд – Димитровград и Районен съд – Ивайловград.

Отсрочват се всички съдебни дела, насрочени за разглеждане в открити съдебния заседания, с изключение на делата, посочени в чл. 329, ал. 3 от Закона за съдебната власт. Тоест изключение правят делата, по които има постановена мярка за неотклонение задържане под стража; делата за издръжка, за родителски права на ненавършили пълнолетие деца и за незаконно уволнение; искания за обезпечаване на искове; дела по несъстоятелност; дела по Закона за защита от домашното насилие; дела, за които закон предвижда разглеждането в срок, по-кратък от един месец; дела за осиновяване на дете.

Считано от утре до 27 март 2020 г. включително в Районен съд – Харманли и Районен съд – Свиленград се отсрочват всички съдебни дела, насрочени за разглеждане в открити съдебния заседания, с изключение на делата, посочени в чл. 329, ал. 3 от Закона за съдебната власт.

Страните по делата, които подлежат на отсрочване, ще бъдат своевременно уведомени и призовани за датата за разглеждане на делото по предвидения за това процесуален ред.

Заповедта на председателя на Окръжен съд – Хасково, както и заповедите на председателите на Районен съд – Хасково, Районен съд – Димитровград, Районен съд – Ивайловград, Районен съд – Харманли и Районен съд – Свиленград за отсрочването на делата ще бъдат поместени на интернет страниците на съдилищата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    До
    До Станчо Умното
    0 0
    13:29, 12 мар 2020
    Значи Съдиите в Корона ваканция ,
    а децата на раята на училище
    ....
    Прякора му Умното идва още от МГ "Тодор Велев" .... Говорят си Старшията и Героя на сутрешната физ-зарядка кой да е новия знаменосец на гимназията и Слави Джуров в нацисткия си шлифер им подхвърли
    "Трябва да я някой голям и тъп - да не се заглежда по девойките когато е със знамето" .. Те веднага посочиха"Станчо"
Последни новини