От х:

Днес в x:

Доставиха два тира с маски и предпазни облекла от Турция

    Два тира с маски и предпазни облекла бяха доставени от Турция в България. Камионите пристигнаха тази сутрин на граничния пункт "Капитан Андреево".

    В пратката има 50 000 маски с висока защита, 100 000 предпазни очила и 100 000 предпазни костюма. Доставката бе приета от зам.-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

    Предпазните средства се претоварват в други камиони, които ще заминат за София, откъдето ще бъдат разпределени по необходимост. Ще бъдат раздадени на болниците в страната - за спешните екипи, на Гранична полиция, НАП и полицейските служители. Това са служители, които са на първа линия в борбата срещу коронавируса. Според изчисленията предпазните средства ще стигнат за около 2 месеца.

    Не е ясно какава част от това количество ще бъде разпределено за Хасково. От Регионалната здравна инспекция в областния град заявиха, че на този етап тук разполагат с необходимите предпазни средства, но се очаква да получат от новата доставка.

    Припомняме, че в България вече са потвърдени 6 случая на заразата - 2 в Габрово, 2 в Плевен и 2 в София, които бяха обявени снощи.

    Междувременно на граничния пункт "Капитан Андреево" има около 20 км опашка от тирове, чакащи да преминат към Турция. От агенция "Митници" заявиха, че пунктът работи на пълен капацитет, но това са неговите възможности. За последното денонощие са обработени 2185 камиона.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини