От х:

Днес в x:

Задържаха 8 души в спецакция на МВР, спипаха и незаконна автоморга

Изображение 1 от 5

    Операция по противодействие на конвенционалната престъпност се проведе в Харманлийско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

    Действията в общините Харманли и Симеоновград са осъществени под наблюдението на Районна прокуратура-Харманли.

    На територията са работили съвместни екипи на криминалисти, икономически полицаи, униформени и служители на РИОСВ-Хасково. Участвали са 6 екипа на МВР, 32 полицаи, 12 служебни автомобила и са били изградени 6 контролно-пропускателни пункта. В хода на операцията са задържани 8 души, 3 от които криминално проявени.

    Задържан е 33-годишен извършител в момент на кражба от склад на стоки за бита и хранителни продукти в Града на Белоногата. В Реното му, паркирано пред склада са намерени инкриминираните хранителни продукти и перилни препарати. При обиск в него са открити близо 15 000 лева.

    Полицаите са разкрили и 2 случая на държане на безакцизни стоки. От лек автомобил Рено, шофиран от 43-годишен новозагорец и от дом в Симеоновград са иззети 400 къса цигари и 500 грама нарязан тютюн.

    При акцията е установен незаконен пункт за събиране на бракувани автомобили в село Свирково. В двор на склада са открити 60 моторни превозни средства, 23 от които излезли от употреба, за което служител на РИОСВ е съставил констативен протокол и акт по Закона за управление на отпадъците.

    При акцията е издирен човек, на който е повдигнато обвинение за кражби на телефони. Още един е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ също за кражба от търговски обекти. Задържан е и 23-годишен харманлиец за държане на 2 грама канабис и друг, шофиращ колата си с над 1,2 промила алкохол.

    В акцията са проверени общо 24 обекта, 85 МПС и 134 души. Съставени са 16 акта – 11 от тях по Закона за движение по пътищата, а останалите по Закона за българските документи за самоличност и по Закона за акцизите и данъчните складове. Образувани са и 4 бързи производства.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ба
      Баба Пена
      30 -7
      11:11, 6 мар 2020
      Голяма акция! Още по - големи резултати!!! Г - н Цанков, колко ни струва на нас данъкоплатците тази ювелирна акция? Срамота! Как не Ви е срам от този резултат! Но явно това са Ви възможностите. Крайно време е да ви закрият. Зощо на е цяла Дирекция? Това е резултат за един полицай в петък след обяд. Ставате за смях с такива побликации! Ако въобще ви пука.
      • Бо
        боико
        15 -2
        12:18, 6 мар 2020
        Не, не им пука! Горди са!
    • 2
      Aa
      aaaaa
      21 -1
      14:04, 6 мар 2020
      а кога щте почните в хасково моргите борсите и сервизите
    • 3
      Ак
      Акция КОМАР
      24 0
      14:55, 6 мар 2020
      Почвайте лихварчетата в града и залита за хазарт. Там има престъпност и бързите кредити да не пропуснете.... Там нещата са за главния прокурор !!!
    • 4
      Съ
      Съсед
      0 0
      10:16, 9 мар 2020
      Има авто морга незаконна коя институции да сезирам?
    Последни новини