От х:

Днес в x:

Обвинение за иракчаните, заловени на границата с хероин за 62 млн.лв в строителни плоскости

Изображение 1 от 2
    Повдигнато е обвинение на двамата иракчани, заловени на българска територия с хероин за близо 62 млн.лева. 
    Окръжна прокуратура- Хасково е внесла в съда обвинителния акт срещу наркотрафикантите, които са на 32 и 47 години.
    По-младият мъж беше арестуван на границата ни Турция на 27 септември  2018 година, след преминаването му  в българско с  камион „Рено“ с  ремарке. Той представил документи, че в  камиона кара 13 палета със строителни плоскости. 
    Стоката била разположена в пет реда, което митническите служители установили след отваряне на ремаркето. При ръчната проверка на палетите, митничарите се натъкнали на факта, че част от плоскостите са залепени една с друга.
    При отлепянето им станало ясно, че те са тайници за дрога. Извадени са 330 пакета, съдържащи бежово прахообразно вещество. При полевия наркотест, изваденото веществено реагирало на хероин. Общото тегло на дрогата била 332.810 кг., на стойност 29 952 900 лева.
    Ден по-късно е спипан и  47-годишния иранец, отново на ГКПП Капитан Андреево. Той влязъл с камион Волово,  а схемата на пренасяне била дублирана. Между слепените палети този път били открити  361 пакета, веществото от които също дало положителна реакция на хероин. Стойността на втората пратка е изчислена на 31 951 800 лева.
    Това е най-голямото количество хероин, задържано на ГКПП-Капитан Андреево през последните години, обявиха митническите власти.
    В обвинителния акт са посочени доказателства за сериозна планираност и подготвеност на престъплението.
    Двамата водачи на камионите са се познавали и са пътували  един след друг  близо 2 000 км до българо-турската граница. През ГКПП „Капитан Андреево“ обаче  не преминали едновременно, за да намалят риска от залавяне.
    Обвиняемите са с  мярка за неотклонение „задържане под стража“ . Предстои Окръжен съд в Хасково да насрочи заседание по делото.
    Случаят на трафик на високорисково наркотично вещество в голямо количество е много тежък. При признаване на вина двамата наказанието е  лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години и глоба от двеста хиляди до триста хиляди лева.
    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини