От х:

Днес в x:

Арестуваха двама за кражба на мрежа и въжета против свлачища

    Двама симеоновградчани са задържани за кражба на метална мрежа на пътя Димитровград-Симеоновград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

    Вчера в харманлийското управление е получен сигнал от служител на Районна пътна служба, който заявил, че на около 500 метра преди Симеоновград е установил липса на метална плетена мрежа, предотвратяваща срутването на скални маси. Мрежата е с дължина 41 метра и 10 метра височина, като са задигнати и 80 метра стоманено въже, с което е била опъната.

    В хода на издирването, полицаите са задържали до 24 часа двамата младежи на 20 г. и 25 г. Част от откраднатите вещи са установени и са предадени на разследващите с протокол по образуваното досъдебно производство.

    Участъкът между двете населени места беше основно ремонтиран през миналата година и наскоро край пътя на места е била поставена мрежа, ограничаваща свличането на камъни и земни маси върху асфалта. "Доскоро падаха камъни от скалите край пътя, но ги почистваха. Наскоро сложиха мрежи, но сега като са откраднати, отново ще има свлачища, което е опасно за шофьорите", каза пастирът Генчо Николаев, който ежедневно минавал по пътя. Според него мрежата трябва да се възстанови, защото иначе може да се стигне до пътен инцидент.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини