От х:

Днес в x:

Масов бой в парламента на Турция, докато Ердоган говори с шефа на ЕП (видео)

В турския парламент депутатите от опозицията и управляващите влязоха в ръкопашен бой, докато в Анкара се провеждаше срещата между турския президент Ердоган и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, предава NOVA.

Опозицията оспори смисъла от военната операция в Сирия и нарече Ердоган "недостоен за поста".

Хиляди мигранти се опитаха да влязат на гръцка територия и вчера, но не бяха допуснати от граничните власти. Стигна се до сблъсъци със силите на реда и до размяна на шокови гранати. Стълкновенията станаха повод за нови обвинения между двете страни.

Анкара обяви, че при сблъсъците има ранени и убити мигранти. Атина обаче отрече и обвини Турция, че разпространява фалшиви новини. Напрегнато остава и край Одрин. Градът е пълен с мигранти. На ничията земя при Пазаркуле са събрани хиляди, след като турските власти започнаха да ги пропускат към браздата с Гърция, предава БНТ.

Вчера достъпът им беше спрян, а мигрантите започнаха да търсят алтернативни маршрути. Гърция и ЕС обвиняват Турция, че нарочно насочва мигрантите към границата, за да окаже натиск върху Брюксел и да получи повече пари и подкрепа за целите си в сирийския конфликт.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини