От х:

Днес в x:

Състезателите на "Компас" с редица призови места от Държавното по ски ориентиране

    Състезателите на хасковския спортен клуб "Компас 1994" записаха силно участие в Държавното първенство по ски ориентиране, провело се в местността "Узана" над Габрово. Тази дисциплина съчетава умението на каране на ски за бягане и боравенето с топографската карта.

    Състезанието се проведе от 29 февруари до 3 март с участието на 300 състезатели от 25 клуба от страната, в четири дисциплини - спринт, средна дистанция, дълга и щафети.

    Хасковският клуб "Компас 1994" участва с 10 скиори с ръководител Тодор Стратиев. В индивидуалните надпревари децата се представиха много добре и заеха места в първите шестици, а ветераните Николай Стилев и Добри Топалов се пребориха за общо 5 отличия - златни и сребърни. Най-успешен беше последния ден, в който децата в група на 12-годишните момчета Христо Димов, Мария Делчева и Никола Делчев заеха второто място и се окичиха със сребърните медали. Димчо Фарталев, Христина Дюлгерова и Мартин Минчев в групата на 14-годишните заеха почетното четвърто място. Ветераните заслужиха второ място и сребърни медали.

    От 1 до 3 май 2020 г. Хасково ще бъде домакин на Държавно първенство по ориентиране за състезатели от 12 до 18 години и Държавно първенство за ветерани.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини