От х:

Днес в x:

2670 часа безвъзмезден труд положен от доброволците на БЧК за хората в нужда

Изображение 1 от 5

    2670 часа безвъзмезден труд са положили 89 от доброволците към Хасковската областна организация на БЧК в полза на най-бедните от региона през 2019 година.

    Те са участвали при раздаването на храни по Оперативната програма на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се.

    Подпомогнати с хранителни пакети в акциите през миналата година са над 900 души от областта, насочени към програмата през общинските социални служби.

    Днес областният съвет на БЧК-Хасково направи своя традиционен годишен отчет. Местните червенокръстци отбелязват изминалата 2019 година като време на добре свършена работа. Докладът представи председателят на хуманитарната организация в региона д-р Стефка Младенова.

    4750 са членовете в цялата областна организация, разпределени в 114 дружества, от които 63 в градовете и 51 в селата.. 365 е броят на доброволците към БЧК.

    Поддържа се и доброволен екип от 16 души, обучен да действа при бедствия, аварии и катастрофи. Включването му в действие през мината година обаче не се наложило, понеже не е имало ситуация, уточни директорът на секретариата на областната организация Минка Мечеринкова.

    От БЧК-Хасково отбелязват добра работа и в посока на дейността по проблемите на водното спасяване. През изминалата година от Хасково са обучени 30 спасители, както за работа по открити водни площи и на море, така и за дейност по басейните и водните паркове.

    През годината Младежкия червен кръст също е бил с разностранна дейност. Младежките са участват в различни акции-фондонабирателни и здравно-просветни.

    138 са доброволците младежи към БЧК-Хасково.

    Последната акция, по която работи червеноксръската организация е свързана с темата на деня-коронавируса. Червенокръстците са разпространили информационни брошури, свързани със заразата и превенцията срещу вируса.


    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини