От х:

Днес в x:

За девета година Йовковци казват НЕ на тормоза

Последната сряда на месец февруари е и в СУ „Йордан Йовков“ бе отбелязван Денят за борба с тормоза в училище. В началото на тържаството, посветено на „Деня на розовата фланелка“ звучат песни за доброто.

На деветата година в подкрепа на кампанията, надсловът е „Кибертормоз и безопасен интернет“. В часа на класа учениците споделиха и обсъдиха опасностите, които ги дебнат в онлайн пространството. В училището бяха размножени и разпространени дипляни с „10 препоръки за безопасно създаване на профил и общуване в интернет“, а от рано сутринта ученици и учители бяха закичени със символа на кампанията – стикер с розовата фланелка.

За рисковете при сърфиране във виртуалното пространството и за последствията от кибертормоза учениците от клубовете „Мултимедиен свят“ и „Дигитален свят“ под ръководството на г-жа Таня Петкова и г-жа Назифе Местан.подготвиха мултимедийна презентация. С майсторството на телевизионен водещ Светлан Димитров от 9 а клас представи презентацията.

След изчерпателните обяснения на по-големите, бе ред на забавленията и затова се погрижиха учениците от 4 б клас с класен ръководител г-жа Камелия Чавдарова. С песента „Вълшебните думи“ те напомниха, че не е трудно да бъдем истински човеци, ако спазваме едни простички правила, а с  „Къщичка за песни“ учениците от 3 в клас, с класен ръководител г-жа Боряна Карабоюкова продължиха забавленията.

Накрая единият от водещите пожела: „да бъдем умни и етични, за да ни съпътства обичта“.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини