От х:

Днес в x:

Психоза заради коронавируса назрява в Кърджали, предпазните маски изчезнаха от аптеките

Психоза заради коронавируса назрява в Кърджали, предпазните маски изчезнаха от аптеките. Пълната им липса бе съпроводена от открита спекула. Верига аптеки вдигнаха цените трикратно, при това на нискокачествен артикул. Така от 7 ст. на бройка, цената се качи на 25 ст. до пълното им изчезване от аптечната мрежа. Единственият производител на тези предпазни средства фабриката „Момина крепост” не може да насмогне на здравните заведения в страната. Внос от Китай няма, защото там производството е ограничено , заради карантината,  засегнала фабриките.

  Наред с маските от Кърджали изчезнаха и големите опаковки с антибактериални гелове. Търсят се трескаво от фирми и офиси. Правят се непрекъснато заявки.

 Все още се намират ръкавици за еднократна употреба, но и към тях интересът е голям.

 Психозата поражда серия от слухове.Мълвата тиражира небивалици за заразени цели класове или за поставени под карантина такива.За да обсъди ситуацията в града днес се събира областен съвет по инициатива на областния управител Никола Чанев. Началникът на Регионалния инспекторат по образование Гроздан Колев успокои, че завърналите се от Италия ученици са здрави, макар и под карантина.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини