От х:

Днес в x:

Отбелязваме Деня на розовата фланелка

Изображение 1 от 4

     Много ученици от Първомай и общината днес носят розови фланелки и по този начин демонстрират своята съпричастност към Деня за борба с училищния тормоз. Инициативата обхваща почти всички училища в общината. Проявите са разнообразни и подканват учениците да помислят как да постъпват в ситуации на тормоз и как могат да им се противопоставят не само за ден.

    Денят на розовата фланелка в България се отбелязва за девета поредна година в последната сряда на месец февруари и е посветен на осъзнаването и превенцията на тормоза в училище. Тази  година девизът на глобалното отбелязване е “Lift each other up” или „Заедно нагоре“, а глобалното му лого е излитаща нагоре стилизирана ракета. 

    В село Градина децата изработиха и поставиха значки във формата на розови тениски с надпис „Не на тормоза, но не за един ден“.По подобен начин отбелязват деня и в НУ "Христо Ботев". 

    Всички класове в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" изработиха свой постер, посветен на боорбата с тормаза в училище

    Караджаловските ученици се строиха във формата на сърце в двора на училището.

    Учениците на СУ „Златаров“ пуснаха в небето розови балони, към които са прикрепени послания.

    През целия ден в ПГСС е подреден кът, посветен на деня. В едно от фоайетата върви презентация с разказ за историята на този ден. Той е организиран за пръв път от Дейвид Шепърд и Травис Прайс в подкрепа на тормозения заради розовото си поло техен съученик.

    Теодора Кирякова

     

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      Ки
      Кирил и Методий
      3 0
      12:22, 26 фев 2020
      Тъй като авторката е пропуснала едно друго градско училище, предлагам линк https://www.facebook.com/oukimparvomai/
      • ??
        ???
        2 -1
        16:21, 26 фев 2020
        Друга е причината за пропуска.
    • 2
      Пи
      ПИТАГОР
      3 0
      14:34, 26 фев 2020
      Инициативата е хубава ама искам да напомня на авторката че думата фанелка се среща по седенки в речника думата е фланелка. Даже къту я пиша в то кументар и твоя ридактор тедо я фата къту грешна затова вместо да турмозиш мене и другите букувци с то редактор моля ти са ползвай го ти а нас ни остави на мира да пишем кой колкото и както може.
      • Чи
        Читател
        0 0
        17:29, 27 фев 2020
        Г-н.Питагор,никъде не можах да открия в репортажа,погрешно изписана думата фланелка.Навсякъде е както трябва.
    • 3
      Па
      Пампора
      2 0
      16:19, 26 фев 2020
      Пампорово е в главата ми. Прелитат снежинки...Речникът ми се е замрежил...Що е то правопис и има ли той почва тук?!?!?!
    • 4
      33
      333
      2 -4
      18:18, 26 фев 2020
      Кой " шанток" измисли този ден!Не розови фланелки,а здрава ръка трябва в училище!Като видят учител ,учениците да замръзват,а не да му се плезят!Да видим тогава ще има ли тормоз!Всичко може да се оправи много лесно,само трябва да се "обезглави рибата".
      • Ще
        Ще ще
        4 -1
        06:18, 27 фев 2020
        Ще имат респект пред учителКите, когато те спрат да пушат пред самия вход на училището.
      • Ще
        ЩЕ ЛИ?
        4 -1
        09:06, 27 фев 2020
        Само учителките ли? Ами учениците в гимназиите къде пушат? И по-добре ли е учителките да не спазват закона и да пушат в някоя стаичка вътре, както е във всички училища?
      • На
        Набожен
        6 -1
        09:19, 27 фев 2020
        а директорката на "Кирил и Методий" обича да пуши пред църквата, когато има празник и оттам минава целия град - да я видим и да ѝ кажем "евала".
      • Пи
        питагор
        5 0
        09:29, 27 фев 2020
        ъм чи има и друга директорка дето пуши пред училището зако и нея ни я нзувете.
      • Ро
        Родител до 333
        3 -1
        18:13, 27 фев 2020
        Ти бе, "макаренковец" смахнат, деца имаш ли?Ти деца гледал ли си ,че да заплашваш.Правиш ли разлика между страх, и възпитание? В главите ви само първични животински инстинкти, и нищо човешко ,нищо красиво.За да създадеш ,се иска ум,доброта, любов, и когато те отсъстват,започва да присъства психическата обремененост.Деца които тормозят са отрочета на родители с подобна обремененост, които са "възпитавани" с бой и кръв.Тоест,ако вие не сте такъв и детето ти няма да е.Това вашето,са спомени от училището ти ,в което са ти промивали мозъка, и са те превърнали в човеко- подобно същество, неспособно да разсъждава.Където са те били превърнали в послушен роб.Защото за твоята епоха на власт имащите ,са им били нужни хора нямащи собствено мнение,не разсъждаващи,а да изпълняват безропотно .Хора безлични.И днес,в 2020 г, явно все още се намират подобни.Трябва първо да се научим да обичаме,и едва тогава да искаме да бъдем обичани.
      • Св
        Свободен
        0 0
        20:44, 27 фев 2020
        Погледай малко как живеят розовите фланелки,свободните хора!https://www.youtube.com/watch?v=CLJHX5yaumA
      • До
        до родителката
        1 -2
        08:07, 28 фев 2020
        Защо се пениш толкова!Прав е 333!Ти си далеч от това ,което се случва в училище.Един ден отиди в което и да е училище и тогава ще запееш друга песен!Нищо не може да се реши с розови фланелки.
    • 5
      Ро
      Роза
      7 0
      19:22, 26 фев 2020
      От утре на работа в общината с розови фланелки в знак на протест срещу тормоза от Митковаците .
    • 6
      Те
      ТЕМАТИЧНО
      4 0
      11:29, 27 фев 2020
      Абе, хора, замислете се за какво точно става дума в публикацията! В деня, посветен на борба с тормоза, тормозите кого ли не, излизате извън темата и коментирате политика, цигари, правопис и какво ли не. Ограничете се в темата на публикацията!
      • 99
        999
        1 -4
        11:53, 27 фев 2020
        Много добре знаем темата "ТЕМАТИЧКЕ"!Сега можеш ли да ми отговориш по темата,дали тези на снимката,ако сложат по пет розови фланелки,ще спрат да тормозят съучениците си,учителите и родителите си?
      • До
        До 999
        3 0
        18:37, 27 фев 2020
        Това е повод и начин децата да се замислят върху проблема.С подобни инициативи има вероятност,да има, макар и едно дете, да спре да тормози съучениците си. Иначе по добре ли щеше да е, без фланелките,без инициативата? Видяхте до къде достигнахте с провалената си Макаренковска политика ,и продължавате да мътите главите на хората.Завистта,злобата ниската култура в обществото и в семейството,е инкубатора на този проблем в училищата,и на улицата.Навремето съществуваше в огромен мащаб и в казармата.Пак умишлено.Защо ли не си взехме нужната поука?Обаче има една поговорка: каквото си постелиш,на него ще легнеш.
    Последни новини