От х:

Днес в x:

Самоделна ракета отне живота на привърженик на плоската Земя

Cагата на ентусиаста "Лудия" Майк Хюз и неговата домашна ракета завърши трагично.

Астронавтът любител почина по време на опит за полет със самоделната си ракета, докато е участвал в снимките на научнопопулярна програма, съобщи в Twitter телевизионният канал Science Channel.

Съгласно публикуваната информация излитането на Хюз е трябвало да бъде включено в нов документален филм на име "Самоделни астронавти", разказващ за ентусиасти, които сами строят ракети, за да се изстрелят в Космоса.

Инцидентът бил заснет от екип на Discovery Channel. Видеото показва как още при излитането на ракетата край Барстоу от нея се откъсва парашутът ѝ. 19 секунди след старта ракетата се разбива с висока скорост в земята.

Майк Хюз се надяваше да разработи ракета, която да го изстреля на височина 100 км до мястото, където се смята, че земната атмосфера среща космическото пространство. Разбира се, имаше и други начини да провери каква е формата на Земята, но той си беше избрал този.

Целта на 64-годишния Хюз бе ракетата, задвижвана с парен двигател, да се издигне на 1500 метра. Той направи първия си тест през 2014 г., когато се издига на 419 метра. Две години по-късно започна да набира средства за строителство на нова ракета, но привлече едва 310 долара. Когато обаче се обяви за привърженик на теорията, че Земята е плоска, Обществото за плоска Земя му направи дарение от 8000 долара.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини