От х:

Днес в x:

САЩ и Индия подписаха оръжейни сделки за над 3 милиарда долара

САЩ и Индия подписаха договори за отбрана на стойност над 3 млрд. долара. Това обяви американският президент Доналд Тръмп във вторник след разговори с индийския премиер Нарендра Моди. "Разширяваме военното си сътрудничество. Сключихме сделка на стойност над 3 милиарда долара. Индия ще купи вертолети AH-64E Apache, както и морски вертолети MH-60R Seahawk", заяви ръководителят на Белия дом, който е на официално посещение в Индия, съобщава ТАСС.

По-рано The Times of India съобщава, че за посещение на Тръмп, Ню Делхи се е подготвил за подписване на два основни договора на обща стойност 3,5 милиарда долара: за закупуване на партида от шест хеликоптера AH-64E Apache за 930 милиона долара и 24 хеликоптера MH-60R Seahawk в комплект с ракети на обща стойност 2,6 милиарда долара.

Според Тръмп, САЩ са оптимистични по отношение на възможността за постигане на търговско споразумение с Индия.

"Друга важна тема на разговорите ми с министър-председателя бе развитието на двустранните икономически отношения, основани на принципите на честност и реципрочност. Оптимист съм относно възможността за постигане на споразумение, което е много важно и за двете страни", обяснява Тръмп.

Сред обещаващите области на сътрудничество в икономическата сфера Тръмп също определя взаимодействие в областта на информационните технологии, в частност, върху развитието на 5G мрежи. "По време на посещението обсъдихме значението на 5G защитените мрежи. Необходимо е новите технологии да се превърнат в инструмент за мир, напредък и просперитет, а не за нещо, което може да се превърне в средство за цензура и натиск."

"За да се гарантира, че инфраструктурата на бъдещето е изградена по начин, който гарантира сигурност, прозрачност и отчетност, Съединените щати работят с редица партньори, включително Австралия и Япония, за създаването на многофункционална платформа на Blue Dot Network. Това ще бъде критична инициатива, която ще осигури на страните надеждни и предоставени от частния сектор на икономиката възможности за развитие на висококачествени инфраструктурни проекти по целия свят ", заключи американският лидер.

САЩ възнамеряват да увеличат износа на втечнен природен газ (ВПГ) за Индия, тъй като мрежата за разпределение на газ в страната се модернизира от Exxon Mobil.

"С разстежа на Индия нараства и потреблението на енергия. Вчера Exxon Mobil подписа споразумение за подобряване на газоразпределителната мрежа на Индия, така че САЩ да могат да изнасят още повече втечнен природен газ в Индия", коментира Тръмп.

В същото време Тръмп отбеляза, че след поемането на поста президент, износът на енергия от САЩ за Индия вече е нараснал с 500%, докато общият търговски оборот - с 60%.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
07 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
07 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
07 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
07 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
07 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
07 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
07 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
07 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
07 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
07 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
07 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
07 апр 2020
Последни новини