От х:

Днес в x:

Уникално за света състезание с колелета по снежно трасе вдигна адреналина в Пампорово

Изображение 1 от 3

    Много екшън и добро настроение белязаха 10-то поредно издание на Зимния Байк Дуел, Пампорово се превърна в арена на зрелищни спускания с велосипеди

    Десетки колоездачи от всички краища на България се събраха през почивните дни в Пампорово за десетото поредно издание на зрелищния „Зимен Байк Дуел“. Събитието е първото подобно в световен мащаб и е уникално за страната ни, като всяка година събира част от най-добрите родни колоездачи и ги изправя в зрелища битка един срещу друг при това в зимни условия. Състезанието се провежда по специално изградено снежно трасе в дуел формат с пряка елиминация – първият който пресече финалната линия продължава напред и така до големия и малкия финал, определящи победителите в надпреварата.

    Трасето за състезанието тази година бе с дължина около 1 км и включваше множество скоростни отсечки, скокове, бабуни и други интересни елементи, които го направиха много атрактивно и предизвикателно за колоездачите.

    Най-добро време в индивидуалната квалификацията за сформирането на стартовите двойки постигна Евгени Войнов, който премина по трасето за 59 секунди и бе единствения, който успя да спре хронометъра за под 1 минута. В дуелите Войнов отново се представи добре, но във финалния сблъсък се изправи срещу победителя в надпреварата Виктор Банкатев , където загуби и остана втори в категорията на мъжете. Трети се класира Калоян Буреш.

    При юношите конкуренцията беше на много високо ниво, а младите колоездачи показаха завидни умения в снежната надпревара. Във финалите най-добре се представи Борис Симеонов, който се качи на първото стъпало на почетната стълбичка. На второ и трето място след нещо се класираха Момчил Христов и Петър Бостанджиев.

    При ветераните пръв пресече финалната линия Николай Желев, следван от Вечеслав Николов и Пламен Ралчев. Една необичайна категория сформираха организаторите на събитието при награждаването – семейна категория „баща и син“, в която на трето място се класираха Ралчеви, на второ място Буреш и на първо място Желеви.

    За победителите имаше подготвени много награди и приятни изненади от „Пампорово“ АД и всички партньори на събитието. Организаторите от Консепт Криейтив обещаха да направят всичко възможно да съхранят традицията поне още 10 години.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини