От х:

Днес в x:

Каузата на клуб "Милосърдие" трогна смолянчани, вече даряват за сираче от Смолян в много бедно семейство

В средата на февруари тази година клуб „Милосърдие“ към ПГТТ „Христо Ботев“ в Смолян даде старт на традиционната вече мартенска благотворителна акция, която организират.

Ученици и преподаватели от Клуба, обявиха продажба на ръчно изработени мартенички срещу 1лв, а инициативата е посветена на дете в риск, в изключително тежко семейно положение от град Смолян.
По идея на учениците от 10 „а“ клас са изработени 50 броя мартеници и за деца от „Съюза на инвалидите“ в областния град.

Само за няколко дни, в „касичката за дарения“ постъпиха не малки суми от различни хора и институции, съобщиха днес организаторите.

Директорът на Професионалната гимназия Мария Жайгарова потвърди, че детето, което по желание на семейството остава анонимно, действително е в много тежко положение. Наскоро е загубило единия си родител, което още повече затруднява материалното му положение.

Учениците от професионалната гимназия, като разбират за тежката съдба на детето, веднага събират Ученическия съвет и ръководство на Клуб „Милосърдие“, и предлагат тази година каузата да бъде посветена на това дете.

„Вече имаме дарител, който се включи в нашата благотворителна инициатива с ръчно изработени мартенички. Това е Мария, изработила над 200 броя мартенички. Марио Куцев пък дари сумата от 500 лв., с желанието да закичим с мартенички всички възрастни хора, живущи в Дома за стари хора в с. Фатово. Учители и ученици от ІV Основно училище „Стою Шишков” се включиха в акцията ни и закупиха мартенички за 85.00 лв.
Благодарим Ви, добри хора!“, обявиха още от Клуб „Милосърдие“ и уточниха, че благотворителната кауза продължава до 28.02.2020г.

Ако можете да помогнете, свържете се с Клуб "Милосърдие" на страницата им във фейсбук: https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%BB%D1%83%D0%B1-%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%B5-369457403536915/

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се сърдете на околните, а потърсете причините за проблемите във вас. Притежавате безспорен и значителен потенциал, и като че ли най-голямата пречка пред вас е колебливостта ви. Справите ли се с нея, нищо не би било в състояние да ви спре. Получавате добри новини, свързани с бъдещо пътуване.
10 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Силните аргументи, които изтъквате в своя подкрепа ще спечелят на ваша страна подкрепата на влиятелни хора. Предимствата от нововъведения на работното място ще направят работата ви успешна, което ще се отрази на финансите ви. Търпението, с което се отнасяте към околните впечатлява и ви превръща в предпочитани партньори.
10 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще е доста разнообразен и интересен. Възможно е да се срещнете с много приятели. Възможно е да почувствате носталгия по миналото. Ще прекарате безгрижно и със сигурност няма да скучаете.
10 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Нечие мнение по ваш адрес ще повиши емоциите ви и ще ви подтикне към повече активност, в доказване на правотата си. Запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
10 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден ще премине под знака на емоционалните преживявания. Опитвате се да спечелите вниманието на човек, към когото изпитвате нещо специално. Отбелязвате значителен успех в това отношение, за което можете да благодарите на неотразимия си чар и самоувереност. Не пренебрегвайте обещанието си към човек от обкръжението ви, отнесете се сериозно.
10 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Избирате да се занимавате с нещо, с което малко хора биха се нагърбили. Вие обаче обичате предизвикателствата и считате, че можете да се справите отлично. Наистина сте способни, но не трябва да надценявате възможностите си за момента. Бъдете по-постоянни и не се отказвайте от нормалния път до целта. Радвате се на нещо, което сте очаквали да се случи.
10 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко, което привлича интереса ви е по силите ви и във възможностите ви да го осъществите. Не се и опитвайте да доказвате нищо на никого, това ще ви направи раздразнителни. Ще се зарадвате на вниманието на приятел, а обаждане по телефона ще ви направи нетърпеливи. Очакванията ви ще се сбъднат.
10 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Балансирайте между професионалните и семейните си задължения. Често пренебрегвате едното за сметка на другото, а това може да създаде напрежение в отношението ви с околните. Организирайте добре времето си и непременно ще успеете.
10 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приятен ден. Събитията, които се случват на работното ви място ще ви се струват важни и вие с интерес ще участвате в тях. Все пак има доста неща, които трябва да свършите, така че не губете време. Ще бъдете благодарни на близък колега, който навреме ще ви предаде информация и окаже подкрепа.
10 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се щадете, положените от вас усилия ще ви възнаградят богато. Работете самостоятелно и не разчитайте много на хора, които малко познавате. Така ще си спестите последващи главоболия. Не бързайте да се обвързвате емоционално и с партньор, имащ нездрав интерес към вас. Бъдете реалисти и се опитайте да прозрете намеренията му.
10 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Изградете си предварителен план за действие при работата по важна задача. Мнозина от вас подхождат доста неорганизирано и рискуват да загубят много време и нерви, без да постигнат нещо съществено. Успявате да се издължите на кредиторите си и възвръщате оптимистичния си поглед върху нещата. Изяснявате тежащи ви недоразумения.
10 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
10 апр 2020
Последни новини