От х:

Днес в x:

Volkswagen пак отложи решението за мястото на завода

Volkswagen Group отново отложи решението си къде да бъде построена новата фабрика, която ще произвежда модели на Volkswagen и Skoda. Както е известно, концернът избра Турция, но заради сложната обстановка в съседна Сирия стартът на строителството беше отложен.

Източник на агенция Reuters, който е запознат с дискусиите в ръководството на германския концерн заяви, че все още има достатъчно време и решението ще бъде взето едва в средата на 2020 г. Кандидат за завода беше и България, но в крайна сметка Volkswagen се спря на турския град Маниса, в който да бъде изградено съоръжението.

Инвестицията в завода е за 1,3 млрд. евро, като в него трябва да се произвежда следващото поколение на VW Passat, както и Skoda Superb. Фабриката трябва да заработи не по-късно от 2022 г., като планираният годишен обем на производство е 300 000 автомобила.

Според медиите в Чехия, ръководството на Skoda е поискало от шефовете на Volkswagen Group част от моделите на марката да бъдат прехвърлени в други заводи на концерна. Това се отнася за SUV-автомобилите, сглобявани във фабриката в Млада Болеслав. Нейният капацитет е изчерпан, тъй като стартира и производството на новото поколение на Skoda Octavia.

Една от възможностите е моделите на Skoda да бъдат преместени в словашката столица Братислава, където се произвежда градският Skoda Citigo, а другата е фабриката на Audi в Гьор (Унгария). Там се сглобява Audi A3.

Източник: Expert.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини