От х:

Днес в x:

Оправдаха майка на ученичка за обида на учителка по физическо

Повод за делото стана ситуация в час по физическо възпитание и спорт през февруари миналата година. Тогава дъщерята на хасковлийката Диана Иванова била в 7 клас, но не участвала в спортните занимания, за което според майката си имало уважителна причина. Иванова твърди още, че учителката Марияна Стоянова е накарала детето й да обясни пред два класа защо не трябва да участва в часа, което засрамило 14-годишната девойка, която била неразположена.

След ситуацията имало телефонен разговор между майката и учителката, която твърди, че била наречена "глупав учител". Родителката отрича да е изричала обидните думи. Междувременно обаче Иванова направила публикация във фейсбук, описвайки ситуацията в часа по физическо без да посочва имена и дори не назовала училището. Постът станал достояние на Стоянова, която се разпознала и се засегнала. Така тя заведе дело за обида и клевета, тъй като твърди, че изобщо не е имало такава ситуация с детето на Иванова в часа по физическо възпитание.

Преподавателката депозира граждански иск пред съда в общ размер на 3500 лева за нанесени неимуществени вреди. Претенцията обаче е отхвърлена, а Стоянова трябва да плати 500 лева на Диана Иванова за направените разноски по делото.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Хасково.

Haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ди
    Диана иванова
    16 -3
    19:24, 20 фев 2020
    Голяма селяния
  • 2
    11
    111
    11 -17
    20:16, 20 фев 2020
    Така е в нашата държава. Някоя дето заемал е пост... Виж коментара
  • 3
    Ка
    Кака Милена
    3 -3
    21:53, 20 фев 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
    Ми
    Милена
    0 0
    14:56, 22 фев 2020
    Такива неща едно време защо нямаше?Къде е възпитанието и на родителите и на децата?До кога учителите няма да имат права освен тези да отнасят обиди,заплахи,а някой път и физически тормоз.. и то от учениците,което е просто трагично!?!
Последни новини