От х:

Днес в x:

Левски ни завеща вяра, смелост и любов към България

  „Васил Левски ни завеща всичко, което имаше: вяра, смелост и любов към България. Заръча ни да бъдем свободни, да бъдем горди и толерантни. Има само един българин, пред когото всички свеждаме глава и отдаваме дълбока почит. Има само едно име, неопетнено от времето, има само един син на Българя, за когото бесилото не е смърт, а вечност-Васил Левски.  Пред паметта на Апостола трябва да заставаме чисти и готови да чуем заветите му, и да ги изпълним!“. Това каза в обръщението си по повод 147г. от гибелта на Васил Левски кметът на Хасково Станислав Дечев пред бюст -паметника на Апостола тази вечер.

  Да отдадат почит в памет на великия българин  в двора на училище „В.Левски“ дойдоха много граждани, представители на местната и държавната власт, от политическите формации и неправителствени организации в града.

  Заупокойна молитва в памет на Апостола отслужи отец Никола.

  Военните от поделение 52740 и гражданите коленичиха и сведоха глава в минута мълчание, за да почетат Апостола.

  С песен за Левски и в кратък, но емоционален рецитал, децата от СУ “В.Левски“, което тази година заедно с общината е съорганизатор на церемонията, припомниха за живота и делото му.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Па
   Пантелеев
   20 -18
   18:36, 18 фев 2020
   А Дечев сега трябва да уточни и рождената дата на Левски. И ще се изравни по величие с него. А бе Дечев, а бе аланкоолу, друга работа нямаше ли, та реши да се ровиш в костите на левски. Ти се оказа по долен и от червей.
   • Пу
    Пунталеев
    10 -6
    21:21, 18 фев 2020
    В костите на Левски са започнали да се ровят долнопробните шумкари и мандраджии още преди 70 години.
   • Бг
    БГ
    8 -2
    21:54, 18 фев 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • До
    до БГ
    13 -2
    22:29, 18 фев 2020
    Той Умното сам си се сложи в списъка за сапун. От алчност стана лека жена в кабарето на ГРОБ/дпс
   • Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   Ро
   РОТ
   17 -10
   19:26, 18 фев 2020
   В костите на Левски се ровеха онези кметове, които така и не посмяха да поправят една грешка от десетилетия наред. Остави си за тяхна сметка. В други градове още през 2009 г. започнаха да почитат Левски на 18-ти. Може би, защото не бяха истински християни. Между другото някой спомня ли си за 16 години колко пъти, например Георги Иванов преклони глава пред паметника на Левски? И колко пъти сам произнесе слово, посветено на Левски?
   • Са
    Сам в къщи
    15 -6
    19:53, 18 фев 2020
    Спомням си!Точно нула пъти!
   • До
    до РОТ
    12 -13
    20:22, 18 фев 2020
    Георги Иванов ще го запомним с това, което направи. Той преобрази града. Не остави кътче не пипнато. От Кенана до Яача и от Болярово до Химмаш. Ти ходил ли си в градове като Ямбол, Кюстендил, Търговище, Пазарджик и др за да видиш , че след ТЖ няма сложен и един бордюр . А какво направиха другите кметовя? Стоян раздаде междублоковите пространства за застрояване, Атанас асфалтира 30 м главната улица пред джамията. А Беливанов не направи абсолютно нищичко. Ако сегашния смята с подобни трикове да поддържа имиджа си, мен такъв кмет не ми трябва.
   • Ро
    РО1
    16 -5
    20:30, 18 фев 2020
    По времето на Георги Иванов също се строше междублоковете пространства. въпреки протестите на хората, като например в Орфей до детската градина, където децата си бяха направили импровизирано игрище. Георги Иванов е и единственият осъден кмет на Хасково през последните 30 години. Това е достатъчно.
  • 3
   Ле
   Левски
   10 -10
   20:01, 18 фев 2020
   Георги Иванов с Въжарска винаги прекланяха глава пред паметта на Васил Левски.
   • Ле
    Ле1
    11 -1
    20:12, 18 фев 2020
    Пусни снимка, че е много ценна, никъде не може да се намерив интернет
   • Ма
    Мандраджия
    9 -4
    22:19, 18 фев 2020
    Въжарска не е прекланяла глава пред Левски само е навеждала глава пред шофьора на Георги.
  • 4
   Дя
   Дякона
   15 -5
   20:08, 18 фев 2020
   Спи дяконе, спи и не се събуждай, че ако се надигнеш и погледнеш какво се случва със земята, за която ти увисна на въжето, ще започнеш да колиш и бесиш наред! Очите ти пълни със сълзи ще са и няма да повярваш за какво ти посвети безценния си живот. Спи дяконе,спи и прощавай....
  • 5
   По
   Поп Кръстю
   12 0
   20:35, 18 фев 2020
   Вярно, добре че не е жив, защото ако ви беше прочел коментарите щеше да се самообеси
  • 6
   Сю
   Сюлейман Велики
   7 -7
   21:16, 18 фев 2020
   Сигурно пак турците са ви виновни или тоз който ви освободи той ви пороби. То като е родено рая, рая ще си умре
  • 7
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 05.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
  05 юни 2020
  Последни новини