От х:

Днес в x:

Държавен вестник обнародва забраната за лотариите, в сила е от днес

Държавен вестник обнародва в днешния си 14-ти брой промените в Закона за хазарта, с които се слага край на частните лотарии.

Законът за хазарта бе приет на второ четене от парламента на 7 февруари без дебат, след скоростно минаване през ресорната комисия.

Вносител на поправката бе лидерът на НФСБ и зам.-председател на парламента от Обединените патриоти Валери Симеонов.

От днес лицензите за организиране на лотарийни игри - с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности - се прекратяват. Лотарии оттук нататък може да организира само Българският спортен тотализатор.

Тотото ще може да продава лотарийни билети само в специализирани пунктове, с нает за целта персонал. Билети няма да могат да се продават в обикновени лавки, супермаркети и други търговски обекти.

Към момента няма голяма яснота как могат да бъдат изплатени печалбите на потребителите, купили билети преди забраната. Законодателят не внесе яснота по този въпрос, като Симеонов и Менда Стоянова (ГЕРБ) посочиха, че това са частно-правни въпроси - т.е. печелившите да търсят печалбите си от досегашния оператор на лотарията.

От влизането в сила на забраната, т.е. от днес, местата за продажба на билети вече нямат право нито да предлагат досегашните талони, нито да изплащат печалби.

Източник: offnews

Коментари в сайта

Последни новини