От х:

Днес в x:

2 °C

Прекратиха обществената поръчка за електробуси и зарядни в Хасково

Прекратена е обществената поръчка за доставка на електробуси в община Хасково. Това гласи решението на Йордан Панев - управител на общинско предприятие "Тролейбусен транспорт".

Процедурата бе открита на 31 декември 2019 г., но е прекратена заради открити нарушения. Подадена е жалба на 28 януари 2020 г. от "Българска автомобилна индустрия" ЕАД в Комисията за защита на конкуренцията с искане за отмяна на обществената поръчка заради допусната дискриминация при оценката на един от критериите за възлагане, посочен в методиката за определяне на комплексната оценка на офертите. В техническата спецификация в поръчката било посочено, че електробусите могат са с един или два тягови двигателя, което необосновано ощетява участниците в поръчката, които евентуално биха предложили електробуси с един тягов двигател. Именно заради това поръчката е прекратена. Тя предвиждаше избор на фирма за доставка на 5 нови електрически автобуса и 6 зарядни станции, както и изграждане на необходимата инфраструктура за електрозахранване.

Предвиждаше се общият размер на инвестицията да е 6 млн. лв., като Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) осигурява близо 5 млн. лв.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  On
  One Euro man
  37 -3
  20:09, 17 фев 2020
  Хвала на общинската администрация в Хасково в лицето на кмета Станислав Дечев и на неговия екип от експерти за така компетентно подготвената техническа спецификация.
  Какъвто кмета и експертния му екип, такава и техническата спецификация на обществената поръчка, обратното на острото
 • 2
  Се
  Сега кво
  31 0
  20:24, 17 фев 2020
  Напънал се екипа от експерти и изакали едно голямо нищо.
 • 3
  Къ
  къде са мангите
  11 0
  21:32, 17 фев 2020
  и сега къде ше идат мангите от тоя проджект""?> нова поръчка ше има ли
 • 4
  Ха
  Ха такааа
  9 -3
  00:42, 18 фев 2020
  Прокуратурата заработи и взе да ги хваща страх да го карат през просото.
 • 5
  Пр
  Правоверен от ГРОБ/ДПС
  12 0
  00:58, 18 фев 2020
  Конкурса е само за Правоверни :)))
 • 6
  Шо
  Шофьор
  10 0
  07:51, 18 фев 2020
  Оправете пътища,тротоари ВиК...
 • 7
  N3
  n3rd
  9 -2
  08:32, 18 фев 2020
  жалка община , жалки хора , жалък град
  • Ха
   Хасковлията
   2 -5
   08:51, 18 фев 2020
   Жалък ник, бих казал!
 • 8
  Ян
  Янков
  14 -2
  08:50, 18 фев 2020
  Не бе хора, не е прекратена заради нередовна документация.
  Прекратена е, защото Сервитьорчетата нямат нагласен човек за тази схема.
  Сега ще "преработят" документацията, а през това време,ще намерят някой "наш човек" , да спечели "честно" тази обществена поръчка!
  Нищо ново под Хасковското слънце!
  Хубав ден на всички!
  И , усмихвайте се ! :-)
 • 9
  А.
  А.А
  0 0
  21:26, 18 фев 2020
  1 ел.бус + 1 зарядна станция =1 милион?

Хороскоп за 02.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
02 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
02 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
02 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
02 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
02 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
02 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
02 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
02 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
02 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
02 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
02 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
02 апр 2020
Последни новини