От х:

Днес в x:

13 °C

Оставиха в ареста младежа, издирван в Чехия за измама с кола

24-годишният български гражданин, обявен за международно издирване от властите в Чехия за измама, ще остане за постоянно в ареста. Мярката му за неотклонение "задържане под стража" бе определена от Окръжния съд в Хасково по искане на Окръжна прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

Младежът с инициалите М. К. бе задържан от полицаи на 11 февруари 2020 г. в Свиленград след задействан сигнал в Шенгенската информационна система.

В рамките на 72-часовото задържане от Окръжна прокуратура - Хасково, от Република Чехия е пристигнал превод на български език на Европейската заповед за арест, от който е видно, че спрямо М.К. е издадена заповед за задържане на 22 октомври 2019 г. Той се издирва заради измама, свързана с взет от него автомобил под наем през декември 2016 г. Установено е, че младежът напуснал с наетия автомобил Република Чехия, след което го продал и обявил, че е откраднат в Румъния. По Наказателния кодекс на Чехия, престъплението измама се наказва с „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години.

Определението на Окръжен съд – Хасково подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    Анонимен
    0 -1
    08:15, 18 фев 2020
    Тази сграда бе на цк на бкп, борисов. Там се решаваха съдбите на хасковлии, кого да ударят и осъдят хехе
Последни новини