От х:

Днес в x:

Отново наплив от кандидати за войници в 101-ви Алпийски полк

Изображение 1 от 5

    Още в първия ден от старта на конкурса за набиране на граждански лица за военни длъжности, за нашите десет места бяха подадени документи от 9 души, похвали се командирът на 101-ви Алпийски полк полковник Димитър Кацаров. Той е категоричен, че в полка в Смолян проблем с конкурсите няма. Миналата година новоназначени са 40 военослужещи, а предишната - двойно повече.
    Сега конкурсът е обявен със заповед на министъра на отбраната за общо 165 войнишки длъжности във военни формирования на Сухопътните войски в гарнизоните София, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Плевен, Карлово, Казанлък, Благоевград, Враца, Асеновград, Белене, Пловдив, Смолян, Свобода и Мусачево.
    За Смолян има 10 места, а срокът за подаване на документи е 10 март т.г. Кандидатите, завършили граждански средни или висши училища, трябва да подадат лично писмено заявление за приемане на военна служба до командирите на военните формирования чрез структурите на Централното военно окръжие. Конкурсът ще се проведе от 7 май до 3 юни 2020 г. и включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване.

    Според полк. Кацаров отново ще има достатъчно кандидати. Интересът към военната професия и специално Алпийския полк, неговият командир си обяснява с високия професионализъм на военослужещите. Те го доказаха още веднъж по време на съвместното обучение на български и американски снайперисти.
    "Един снайперист трябва да има комплекс от качества, за да може да отговори на големите предизвикателства и изисквания които ние имаме, на първо място отлична физическа подготовка, отлична теоретична подготовка, перфектно владеене на оръжието", коментира полк. Кацаров и допълни:"Ние имаме много подготвени момчета, много сериозно мотивирани, те буквално горят в това нещо да бъдат снайперисти. Показателно е и, че доста от тези момчета после получават полагащото им се развитие, стават сержанти, заемат по-високи позиции и в момента са ни командири на отделения."
    101-ви Алпийски полк беше избран за партньор на американците не само за снайперисткия курс. По същото време военослужещи от полка се намираха на полигона в Ново село. Минохвъргачен и алпийски взвод участваха в ротно тактическо учение на американски военослужещи.

    Величка Петкова
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини