От х:

Днес в x:

Кметът и Общинският съвет дадоха зелена светлина за водоснабдяването с питейна вода на Главатарци

Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис  и Общинският съвет дадоха зелена светлина за водоснабдяването на зоната за отдих Главатарци с питейна вода. Това стана след като хотелиери и жители на Главатарци заплашиха с протест. Градоначалникът покани на работна среща жителите на селото. На нея присъстваха още зам.-кметът по строителството инж.Катя Митовска и главният архитект на Община Кърджали Делин Запартов. Кметът възложи конкретни задачи и поиска в десетдневен срок пред фирма „Екоинженеринг” да се депозира документация за осигуряване на питейна вода. Той поиска максимално бързо да се издаде строително разрешение.

  Кметът се ангажира и внесе  в дневния ред на последната сесия на местния парламент допълнителна  точка, с която се дава възможност да се кандидатства за финансиране. Съветниците отмениха като грешно Решение на Общинския съвет от 2016 г., в което според градоначалника е допусната неточност. Те гласуваха единодушно зоната за отдих Главатарци да бъде захранена с питейна вода.

 Подкрепихме предложението на кмета. Още през 2016 г.бяхе „за”. Това заяви за Кърджали бг вести председателя на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев.

 Бяхме единодушни. Това решение просто не можеше да бъде друго, категоричен е председателя на групата съветници на Коалиция „БСП за България” Милко Багдасаров.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини