От х:

Днес в x:

8 °C

Министър Петкова инспектира газова връзка Гърция-България

Енергийният министър Теменужка Петкова извърши инспекция във връзка с доставката и съхранението на тръбите за междусистемната газова връзка Гърция-България. Тя посети основния склад, в района на град Хасково, съобщиха от  Министерството на енергетиката. 

До момента в гръцкия завод на "Коринт Пайпуъркс" са произведени и изпитани 62 км. тръби - общо 812 бр. За транспортиране към България са натоварени и изпратени шест влакови композиции, три от които вече са в страната.

Очаква се "Коринт" да завършат доставките по първия производствен лот през месец март. По този начин ще се осигури наличност от всички видове и размери тръби.

По време на посещението на склада енергийният министър Петкова обсъди с представителите от "Авакс" възможността за изграждане на втора база в района на Кърджали. Доставките продължават да се извършват съгласно предвидените срокове. Министър Петкова се запозна на място и с дейностите, които се извършват по почистване на трасето на строителната площадка в близост до селата Войводово и Орлово

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Че
    Черно Бил
    27 -4
    17:27, 15 фев 2020
    Дайте й да пие една хасковска вода
    • По
      Порчо
      17 -5
      14:25, 16 фев 2020
      От кога Вожда говори за хъбове, газ, газо и нефто проводи? И накрая какво, внасяме тръби от Гърция, за водопровода от Испания и т.н. Абе гербераси малограмотни, защо не презентирахте и не подпомогнахте едни производства на нужните материали и устройства? Само мигачи и шноли с шпирц-машини ли ще произвеждаме? Защото огледалцата и манистата ни ги дават краварите, както едно време на индианците. Вождът не знае ли? Нали уж е чел само Винету? Там не го ли пише?
      И тази счетоводителка Нушето и тя ще инспектира! Какво разбира тя от подобен род съоръжения? ******* и той, инспектирал строежа на околовръстното! Та той е учил за пожарникар, а не за строителен инженер! Какво инспектира? Съответствия с чертежите, с нормативите, качество на покрития, чакъл и асфалт ли? Или се разхожда с ръките в джобите, за радост на дебилния гербераски електорат и чупи стойки и чалъми?
      Бах ти и държавата, дето премиер и е един илитерат с два грама мозък!
  • 2
    Бо
    Бобо
    24 -2
    18:40, 15 фев 2020
    62 000 метра тръби делено на 812 броя прави 76,355 метра една тръба. Алоууу писача знаеш ли колко е дълго 76 метра. Полезната дължина на най големия ЖП вагон е 18,5 метра. Е кво ше кажеш за фитките и интелекта им по бат Бойковски.
    • Съ
      Събобо
      2 0
      02:12, 17 фев 2020
      То при тая чалгализирана територия дет я докараха да възпитава само обслужващ персонал: келнери, камериерки и пронститутки грамотно е написана статията.
  • 3
    Мо
    Момо
    7 -4
    18:51, 15 фев 2020
    Мандраджиите пак се разпищяха.
    • Гя
      Гяур - Мазохист
      6 -3
      03:24, 16 фев 2020
      Обичам Бойко , Ахмед , Аллах
    • Ан
      Андреев
      7 0
      15:05, 16 фев 2020
      Като ги обичаш, надупвай се, гяур-мазохист.
  • 4
    Ба
    Бай Тошу
    16 -3
    22:33, 15 фев 2020
    Да почерпят гърците. че имат такива балами за съседи, като булгарокефалите.. дето имаха завод за тръби в Ихтиман, пращахме и в Туркията, и в Италията, и в Румънията..
    Японците, дето ги окачествяваха, питаха : " Абе, вий нали сте 30 милиона човек;)))..Блазе ви, тоя завод храни 15 мильона, ЗЗУ в Ст Загора храни 15 милиона:))))?.. Цигарените ви фабрики хранят 3 милиона :))))?

    Мани, мани.. Къде бяхме, къде се навряхме.. Прислужници в Гърция, прислужници в Теклас.. Прислужници на най - прости тикви в Родината..

    Ама ... Така ще! Писателат го писа отдавна..Колкото трае у ******* кисело мляко, толкова може Българинът да гради държава..

    ППСъс съжаление пиша, със сълзии
    • Ху
      Хулиган
      12 -3
      09:22, 16 фев 2020
      Светлото ни бъдеще е да ринем л.йната на краварите!
    • Jh
      jhb
      4 -7
      20:49, 16 фев 2020
      Тези кравари дето ги приказваш, са на светлинни години напред и нагоре от съветските мурзилки дето ни окупираха за 45 години, но ти едва ли си живял по това време- само слушаш на баба си мъката по младостта и говориш без да знаеш истината...
Последни новини