От х:

Днес в x:

Кмет, съветник и дейци облагородиха Минковото кладенче

Изображение 1 от 3

  Минковото кладенче край Симеоновград, ползван за питеен извор от жители и гости на града, вече има нов облик. Чешмата се намира на около 7-8 км от Града край Марица и на около 2 км от село Свирково. В двете населени места питейната вода в чешмите е забранена за пиене и готвене, заради което местните ползват други източници за запас от живителната течност. Един от тях е именно Минковото кладенче.

  Днес пространството наоколо бе облагородено със съвместни усилия на кмета на Свирково Иванка Делчева, общинския съветник от Симеоновград Росен Бонев, трима горски и около 30 жители на селото. Дейците почистиха района от отпадъци и от растителност. Изграден бе и подход към извора с плочки и дървен парапет.

  "Досега районът беше в окаяно състояние, но с общи усилия теренът беше облагороден”, заяви кметът Иванка Делчева.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Кв
   Кво ревете бе Гяури ?
   12 -15
   03:39, 16 фев 2020
   Пийте вода от "чучурите" на Ветеринарката - Областна и тъпите и началници :)))
   • Бг
    БГ
    12 -2
    15:30, 16 фев 2020
    Престани с това обидно обръщение - ,,ГЯУРИ'', бе ***** скапан!.......
    На някои хора, като теб, не трябва да се издава акт за раждане.... Просто трябва да имат писмено извинение от производителя на презервативи.....
    СЪЙБШВГЗ... НЕЩАСТНИК!
   • Бг
    БГ
    11 0
    15:36, 16 фев 2020
    Забранено е п.. У. М. А. К...
    А позволено е гяур....
    Така е при вас.... Хасково нет..
    Ясно е какви сте...
   • Кв
    Кво ревете бе Гяури ?
    2 -1
    00:32, 17 фев 2020
    Как можеш да наречеш човек с робско самосъзнание
    като обитателите на Кауньдере ???
    .....
    Спорно е дали думата е гяур или рая ?
    .....
    Мутристана е устроен като Османската Империя :)))
    Рая̀ е социална група в Османската империя, обхващаща хората с нисък социален статус, които не се ползват с данъчни привилегии, за разлика от съсловията на военните (аскер) и робите . Трябва да се отбележи, че и обикновените турци спадат към раята.
    Подобно на другите средновековни държави, османската обществена организация имала формата на пирамида. На върха били висшето духовенство и чиновниците. Следвала ги по-многобройната група на военните, които се сражавали за разширяване на „царството на исляма“ и за увеличаване богатствата на държавата. Най-безправна и многобройна част от османското обществото била раята, т.е. хората които произвеждали благата и плащали данъци.
    Раята притежава религиозна автономност. Още от завладяването на Константинопол в града се намират седалищата на гръцката и арменската патриаршия
  • 2
   Г-
   г-н
   4 0
   18:42, 16 фев 2020
   Правилно,*****.
  • 3
   Ни
   Николай
   1 -1
   07:36, 19 фев 2020
   Гяура си е гяур преведено българин
   • Ха
    Хасковлията
    1 0
    08:48, 19 фев 2020
    Пачата си е пача - преведено - турчин
    ******.а си е манга.л - преведено - циган,ин
    А пумата- пак си е пума.

  Хороскоп за 08.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Открито ще изразите чувствата и емоциите, които ви владеят и няма да съжалявате. Решили сте да смените подхода си към определен човек, с надеждата това да ви доближи до желаната развръзка. Освен това не се колебайте да се извините и да направите нещо специално за него, ако това е нужно.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отдавна отлагате дадена цел и най-после ще имате възможност да започнете работа по осъществяването й. Добре е да не губите ценно време в допълнително обмисляне. Привлечени сте от човек от обкръжението ви. Не бъдете настоятелни в опитите си да привлечете вниманието му. Оставете всичко на случая, поне за сега.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Благодарение на организаторските ви умения ще се окажете на точното място и време, което ще благоприятства начинанията ви днес. Не пренебрегвайте подробностите, всичко е от значение. Ще има с кого да споделяте и кой да ви насърчава, както и вие да сте полезни някому, стига да го желаете.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Полезни ще са днес общуванията ви, резултатите от които ще ви носят задоволство. При осъществяване на търговски и финансови операции не подценявайте нищо. Четете всичко, съществува риск от недоглеждане. Отделете повече внимание на човека до вас, нуждае се от подкрепата ви.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Да бъдете добри и отзивчиви е важното сега. Събитията ще ви поставят в услуга на други хора и от вас зависи благоприятното развитие на проблемите, които ще решавате. Не изпадайте в крайности и не губете присъствие на духа си. Силни сте и ще се справите. Рискът ви ще е оправдан.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Покажете доброто си отношение към хората на работното място и ще сработите по-бързо идеите помежду ви. Условията по предстоящ проект ще благоприятстват общата ви задача и няма да срещнете трудности в реализацията им. В противен случай светът ще ви бъде сив, а настроението враждебно и скучно.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Основателно ще поставите личните си предпочитания днес на първо място, като се погрижите за нуждите си. Равносметката от постигнатото внася известно спокойствие в мислите ви и няма да позволите на никой да наруши това ви усещане. Споделете го с любимите ви хора, това ще засили чувството им за сигурност.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отнесете се с повече внимание към здравето и душевното си спокойствие. Говорете открито за всичко, което ви тревожи, има кой да ви чуе и помогне. Бизнесът ви няма да пострада, ако днес говорите по-малко за него и помислите повече за собствените си нужди, развлечения и желания.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Готовността ви да работите по отстраняване на пропуските и изпипване на детайлите говори много за вас. Прецизността ви е пословична и заслужава уважение. Разгръщайки потенциала си, ще покажете умения и в области, които до скоро са били непознати за вас. Не пренебрегвайте личния си живот. Ще имате изненади, но бъдете по-активни.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  На някои от вас денят ще предложи чудесна възможност за делова изява, която би поставила на изпитание упоритостта и дисциплинираността им. Усилието наистина си заслужава. В личен план не ви очакват никакви изненади, освен ако не се постараете да ги предизвикате. Роднинските взаимоотношения днес няма да ви носят приятни емоции.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят е успешен за вас, тъй като ви носи възможности за развитие в дългосрочен план. От вас зависи как ще ги използвате и дали ще съумеете да ги съчетаете с дейността си. Предложения за съвместна работа няма да липсват днес, затова преценете от какво можете да се възползвате. Очаквайте добра новина от ваш роднина, свързана с негов голям успех.
  08 апр 2020
  Последни новини