От х:

Днес в x:

Наградиха победителите в конкурса "Чудото любов"

    Наградите от традиционния конкурс на тема „Чудото любов” бяха раздадени тази вечер в Младежкия център в Хасково. В конкурса участваха около 50 деца и младежи от цялата страна в четири категории - стихотворение, есе, разказ и снимка. Те бяха разпределени в две възрастови групи - до 18 г. и от 18 до 25 г.

    Творбите са оценявани от жури - председател е директорът на Езиковата гимназия в Хасково Деян Янев, членове са поетесата Ели Видева и фотографът Славян Костов, който е и ръководител на фотографската школа в Младежкия център.

    В категория "разказ" има само един награден. Това е Невсе Арнауд за разказа й "Любовта - най-прекрасната вълшебница". В категория "есе" на първо място е класирана Калина Кръстева.

    В категория "стихотворение" при по-малките на първо място е Александър Петров от Добрич, на второ място е Дейвид Дечев, а на трето място е Моника Зотева от Свиленград. При по-големите на първо място е Ана Мария Герасимова от Берковица, на второ място е Дилян Димитров от Омуртаг, който учи във Франция, а на трето място е Виктория Симова от Пловдив. Поощрителни награди получиха двама младежи от Хасковско - Йоана Аврамова от хасковската Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" за стихотворението "Чудото любов" и Антон Атанасов за стихотворението "Страх", който вече е студент в София.

    Най-много участници имаше в частта за фотография. При по-малките на първо място е Емилия Моллова, на второ място е Милена Димитрова, а на трето място са двама души - Стела Гочева от Свиленград и Нели Оцетарова от Хасково със снимка на огнени портрети. При по-големите победител е хасковлийката Лили Стойчева - лекоатлетка и бивша хандбалистка. Сега тя е студентка във втори курс във филиала на Тракийския университет /бившия Медицински колеж/ в Хасково в специалност "Акушерка". На второ място в същата възрастова група е Милена Янкова.

    Конкурсът се организира от Младежкия център в Хасково съвместно с Регионалната здравна инспекция, откъдето бяха осигурили подаръци. Отличените деца и младежи получиха също грамоти.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини