От х:

Днес в x:

Газанализаторите в София хванали една кола замърсител за ден

Един автомобил е спрян от движение при проверката с газанализатори по улиците на София, която стартираха вчера Столична община и КАТ. 

Съставени са и 4 акта за непочистена ходова част на тежкотоварни превозни средства, съобщиха от "Московска" 33. 

Общо 60 коли в София са проверени за замърсяване на въздуха. 

С помощта на газанализатори, които Столична община предостави на Пътна полиция, се проверява очистващата система на автомобилите. От проверените 60 автомобила е установен един, който не отговаря на техническите изисквания и същият е спрян от движение до отстраняване на техническата неизправност, съгласно Закона за движение по пътищата.

Екипите на Столичен инспекторат проверяват за непочистена ходова част на тежкотоварни автомобили и замърсяване на пътното платно. На четири камиона днес са съставени актове за непочистена ходова част, а от началото на годината са наложени 14 акта. Проверките продължават. 

Общинска полиция и ЦГМ пък днес стартират кампания за контрол върху паркирането в София по  нареждане на зам.-кмета по транспорта Кристиян Кръстев. Първият район, в който ще се проведе акцията, е „Лозенец“. Това е и един от районите с най-много постъпили жалби от граждани срещу безразборно паркиране. 

Проверката стартира в 9.00 часа от бул. „Черни връх“ при кръстовището с „Джеймс Баучер“. 

Източник: offnews

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини