От х:

Днес в x:

Прокуратурата иска засилване на видеонаблюдението в Свиленград

Районна прокуратура – Свиленград внесе предложение до кмета на община Свиленград и до председателя на Общинския съвет за засилване на видеонаблюдението в града и малките населени места, съобщиха от държавното видеонаблюдение. Целта е предотвратяване на престъпления - кражби, грабежи, нелегалното преминаване на чужди граждани през страната, опазване на обществения ред, пътната безопасност.

Искането е да бъдат поставени допълнително видеокамери. Засилването на видеонаблюдението е необходимо и заради характерното географско разположение на региона – наличието на гранични пунктове, които са изключително натоварени, участък на автомагистрала „Марица“, хазартни обекти, хотели. До момента има изградено видеонаблюдение на 17 места в района на община Свиленград.

„Чрез засилване на видеонаблюдението ще се осигури по-надеждна защита на общинската и частната собственост, на спокойствието и сигурността на хората“, казва Мария Кирилова, изпълняващ функцията административен ръководител на Районна прокуратура - Свиленград.

Предложено е да бъде изграден и общ координационен център в Свиленград, чрез който да се проследява в реално време обстановката по места. Предстои Общински съвет - Свиленград да вземе решение по предложението за надграждане и модернизиране на системата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини