От х:

Днес в x:

Кой е цветът на 2020 и как да го използваме?

Вече близо 20 години центърът за цветовете „Pantone Color“ определя кои са цветовете, които ще диктуват тенденциите в сферата на красотата, модата и дизайна. За 2020 година от Пантон са категорични, че това ще бъде класическото синьо.

Това не е лек и ефирен цвят. Напротив, в него има определена дълбочина и стабилност, така необходими във времената на повърхностното и нестабилното.

В интериора

Класическото синьо тази година ще присъства изключително много в основните мебели, които ни заобикалят. Например - в центъра на спалнята по едно изкусително тапицирано легло или пък ще е фокусът във всекидневната с красиво кресло или диван. Ако не сте така смели, бихте могли са изберете и само аксесоари в този разкошен цвят - възглавнички, кутии за съхранение, настолни лампи или масички за кафе. А ако сте по-дръзки, защо не боядисате цяла стена като акцент в дома си в класическо синьо? Бихте могли да съчетаете с дървени елементи и бяло, а защо не и с меки горчичени нюанси по завесите.

интериор синьо

 

В гардероба

Класическото синьо ще присъства разбира се и в гардеробите ни. Както на жените, така и на мъжете. За да се отличите на някое вечерно събитие, бихте могли да замените класическата малка черна рокля с такава в синьо. Като този цвят е особено подходящ за офиса, но и за ежедневието. Костюми, панталони, поли, сака и връхни дрехи са лесно комбинируеми с неутралните бяло, черно, бледо розово и бежово. Но и не само! Това синьо е перфектният партньор на жълтото, а балансът между студеният и топлият цвят в идеален. 

класическо синьо

В козметиката

През 2020 няма да сбъркаме, ако изберем за основен цвят синьото в маникюра ни. А за по-интересна визия, можем да се спрем и на синьо по очите. Разбира се, очакваният вариант е с един опушен грим в синьо. Може да се спрем и на минималистичен графичен грим в синята гама, при който използваме само един нюанс синьо и оцветяваме целия подвижен горен клепач с леко издължаване в краищата.

Ето и най-ежедневният начин за носене на синьо в грима, а именно с опушена очна линия:

Потъмняваме първо сгъвката на клепача с неутрален кафяв нюанс. Матов разбира се.

После с плоска четка топваме в синя сянка и изрисуваме очна линия.

Можете да използвате и молив за очи, но тогава трябва да работим много по-прецизно. В края на окото, можем са поставим и мъничко черно в основата на миглите за допълнителна дълбочина и контраст. През деня можем да комбинираме с лек глос в неутрален нюанс, а вечер да заложим на червено богато червило.

син грим

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини