От х:

Днес в x:

Веселина Делчева с награда от пожарникарите

    Ръководителката на школата по приложни изкуства „Колорит” от Хасково Веселина Делчева е сред отличените в годишната церемония „Пожарникар на годината”. Тя получи наградата за  приноса си в участието на възпитаниците й в инициативи на пожарната, свързани с изкуството и превенцията. Школа „Колорит” е сред най-активните участници в конкурса на пожарната „С очите си видях беда” през 2019 година. А три от децата взеха и призови награди. С второ място в нейната възрастова група –при по-малките е София Русева. Божидар Делчев в своята възраст е призьор, при 15-годишните наградата отново дойде в Хасково -за рисунката на Станислав Иванов. Именно неговата работа беше избрана и за корица на годишния календар на 2020-та на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.
    Възпитаниците на Веселина Делчева взеха призови награди през миналата година и от друг конкурс на пожарната.

    Ръководителката от Хасково получи отличието си по време на тържествената церемония по награждаването в Националния дворец на културата. Нейната номинация е в категорията „Отличени” за партньори, представители на местната власт, доброволци и общественици и е заедно с тази на ръководителя на Университетския аварийно-спасителен отряд Васил Гурев.  

    От Хасковска област има награден и пожарникар. Това е младши експертът Динко Тодоров от Районната противопожарна служба в Димитровград. Наградата му е в раздела „Пожарогасителна и спасителна дейност“. Ръководената от него смяна се е справила със сложната ситуация при  140 произшествия през миналата година, а  на  13-ти юни при пожара в  „Неохим“ прецизните му решения осуетяват  експлозия на техническите съоръжения там.

    Комплексен победител „Пожарникар на годината“ за 2019  е Тошко Бързилов, дългогодишен ръководител на Националния оперативен център на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

    Красимира Славова

       

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      20
      200 лв. ПЕНСИЯ
      8 -6
      11:50, 9 фев 2020
      Тия пожарникари до кога ще получават и пенсия и заплата?
      Нямат ли чест,нямат ли доблест морал?
    • 2
      Фъ
      Фъкю
      8 -5
      14:36, 9 фев 2020
      Ако беше мъжлето бояджия наградата щеше да е от бояджиите. Иначе за пенсиите и заплатите е вярно, един ден спят два дена почиват.
    • 3
      Me
      Mecenat
      7 -5
      17:46, 9 фев 2020
      Злобни завистливи човечета с вързани раце навряни в задниците. Не злобейте щот като ви се подпалят задниците звъни те на 112 пенсионерите да ви гасят и вадят от смачаните ламарини задниците
      • Sченге
        5 -3
        18:24, 9 фев 2020
        Не е прилично да се говори така за хората,къде им били ръцете,къде звъняли и къде не.Тоя тел.е за това само да не ти се налага да го ползваш...
        А иначе за заплатите и пенсиите,даже при братята ХАМЕРИКАНЦИ го няма и затова утре няма да има КАДРИ за никъде не само за ПОЖАРНАТА и ПОЛИЦИЯТА...
    • 4
      Го
      Гошо
      4 -3
      18:47, 9 фев 2020
      Ти се моли да не ти се запали я къща я кола, че с тея заспали огнегасачи бая зор ще видиш, а що се отнася до пенсийките и заплатките им не нормално. И трябва час по скоро да станат общинска служба не на хранилка към МВР.
    • 5
      Пи
      Пинчо
      3 -3
      18:56, 9 фев 2020
      Ванчо - Юдата ще ги оправи.
    • 6
      Ед
      Един
      1 -1
      19:35, 9 фев 2020
      Навремето пожарната беше към кметството ...

    Още новини

    Последни новини