От х:

Днес в x:

Със 660 хил.лв.от търгове НАП Хасково попълва държавната хазна

    660 хиляди лева влизат от НАП -Хасково в държавната хазна след 36 реализирани търга през миналата година.

    Сумата е с 300 хиляди лева повече в сравнение с 2018 година и е влезнала в бюджета след продажбите на 9 недвижими имота и 27 превозни средства. Най-много приходи – 475 хиляди лева данъчните са събрали от търгове на сгради и земя, а най-доходоносна е била продажбата на хотелски комплекс в Родопите. Хотел, механа и лятна градина са  продадени през месец юли, а постъпленията са  за малко над 340 хил. лева.

    Още 188 хиляди лева са внесли през 2019 година трима длъжници от региона след като НАП е организирала търгове на тяхна собственост заради неплатени задължения към бюджета. Продажбите са спрени, след като лицата са започнали погасяване на сумите, съгласно предвидена възможност в ДОПК, според която задълженията трябва да бъдат изцяло платени в рамките на 4 месеца.

    От НАП в Хасково уточняват, че с приходите от подобни продажби частично или изцяло се покриват задълженията към бюджета на физически и юридически лица. За да не стига до подобни мерки от страна на Агенцията, от там апелират при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

    До края на февруари хасковските публични изпълнители ще проведат търгове на няколко леки автомобила на цени от 1950 до 7875 лв. и един товарен за 4125 лв. Огледите им ще започнат на 17 февруари в Димитровград. Предстоят и две продажби на имоти извън Хасково. 2333 кв. м. земя с построена в нея двуетажна монолитна сграда в град Дебелец, община Велико Търново са оценени на 110 хиляди лв. и могат да бъде огледани от кандидат купувачи след 12 февруари. В град Добрич пък на търг излиза едноетажна складова база с площ 291 квадрата и първоначална цена 75 хиляди лв. Нейните огледи започват на 20-ти този месец.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини