От х:

Днес в x:

13 °C

В Хасково, Димитровград и Свиленград с подкрепа към жертвите на домашно насилие

140 души са консултирани в центровете фондация „Х&Д Джендър перспективи” за случаи на домашно насилие през миналата година. А специализираната програма за извършители на домашно насилие е изпълнена спрямо 4 лица с наложена мярка по Закон за защита от домашно насилие.

От Неправителствената организация продължава работа в подкрепа на жертвите и през тази година чрез предоставяне на специализирани услуги за жертви и извършители на домашно насилие в региона Хасково. Финансирането на проекта е по договор с Фондация „Български фонд за жените” и е за период от шест месеца.

По време на действието му а ще бъдат предоставени за пострадали от домашно насилие 20 социални консултации, 25 психологически консултации и 24 юридически консултации в трите консултативни центрове на фондацията в градовете Хасково, Димитровград и Свиленград. Двама насилници ще бъдат въведени в специализираната програма.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Жа
  Жана д,Арк
  9 0
  18:15, 4 фев 2020
  Това всичко са щуротии за смучене на мангизи.
 • 2
  Ба
  Баните
  7 -1
  19:34, 4 фев 2020
  А малко ли тираджии, когато се приберат и научат за изпълненията на ,, съкровището,, я омахат и изритат набързо от дома. После пак по старо му прибере я и .... рога и път го чака.И това е домашно насилие или безсилие....
 • 3
  Жи
  Живко
  5 -1
  02:28, 5 фев 2020
  Защо ни занимавате с тези джендърски НПТ-та,мислех ви за сериозна медия.......
 • 4
  Ма
  Маги Халваджиян
  6 -1
  09:46, 5 фев 2020
  Ходят нарочно да подкокорносват женичките на хората.Да им вкарват глупости в главата,за да могат да отчитата дейност.
 • 5
  Ми
  Мими
  2 -7
  10:03, 5 фев 2020
  Всичко до тук -коментари на насилници.От такива ор... Виж коментара
  • Еми те жените се изродиха!Тръгнаха да се бият по тепихите,да карат тирове,да ходят в казармата,на мисии,напред назад!А някои си бият и мъжете!Скороще има обратен ефект.Жертвите на домашно насилие ще са мъже,така както е тръгнало.
  • Бо
   Боро
   1 0
   18:42, 5 фев 2020
   Тази НПО е в Хасково от 15 години. През това време не са помогнали на нито една жена, ама колко семинара и кьор софри направиха. Лично съм присъствал на няколко не по мое желание, за което честно ме е срам.
 • 6
  Ха
  Хасковлия
  5 0
  13:17, 5 фев 2020
  Само името на НПО-то като прочете ,всеки разумен човек ще се сети, за какво иде реч.
  Става дума за откровена кражба на пари.
  Измислената постановка с "жертвите", я гледахме и във щатите, и във Франция.
  Това си е обикновено източване на държавният бюджет.
 • 7
  Су
  Сусам
  2 0
  13:27, 5 фев 2020
  То доста женички, налазили разни бунаци с парички ди го заслужават, защото ,,к..,, хващат работа не подхващат.Селски пръчки обикалящи по хотели и почивки, после ги наритват.
 • 8
  Бр
  Бразилио
  2 0
  15:14, 5 фев 2020
  Жените не са това което бяха.

Хороскоп за 27.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
27 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
27 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
27 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
27 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
27 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
27 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
27 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
27 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
27 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
27 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
27 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
27 май 2020
Последни новини