От х:

Днес в x:

Белгийка, пътувала в самолета с двамата българи, е с коронавирус

Белгийка, която е репатрирана от Ухан, Китай, в неделя, е с положителен резултат за коронавирус, обявиха здравните власти, цитирани от "Гардиън".

Повече от 250 души бяха транспортирани от китайския град Ухан до Франция. На полета имаше и двама българи, които впоследствие бяха докарани в страната ни. Вчера властите обявиха, че българите са в добро здраве.

Министърът на здравеопазването на Франция потвърди преди дни, че 36 души на евакуирания полет от Ухан са показали симптоми на коронавирус.

В съобщение на белгийските власти се казва, че жената, въпреки че е с положителен резултат за коронавирус, тя все още не е показала симптоми на заболяването. Прехвърлена е миналата нощ в болница "Сен Пиер" в Брюксел - един от двата центъра в страната. В тази болница има цялата необходима експертиза и подкрепа, за да се осигури най-добрата здравна грижа, отбелязват белгийските здравни власти.

Всички деветима белгийци на полета са прегледани във военна болница в столицата. Осем от тях са с негативен резултат за коронавирус.

Гражданин на Дания, който не е успял да се прибере в страната си, също е с негативен резултат за коронавирус.

Най-малко 425 души са починали от коронавируса по последни данни, а над 20 000 са заразените.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини